30 ian. 2014

Artele Divinatorii


                                        
Artele divinatorii reprezinta toate metodele si mijloacele, prin care oamenii se conecteaza la Divinitate si la energia universala. Ele au aparut inca de la inceputurile omenirii, ca urmare a dorintei imuabile a omului, de a cunoaste tainele Universului, de a se cunoaste cu adevarat in profunzime, de a-si afla scopul pe pamant si a capata indicii sau chiar informatii clare, explicite, despre viitor.

ASTROLOGIE - stiinta bazata pe relatia dintre corpurile ceresti ale universului si pe influenta acestora asupra indivizilor, societatilor si evenimentelor. Are la baza un principiu universal, conform caruia “ce e sus, e si jos, ce e jos, e si sus”. Sau “precum in Cer, asa si pe Pamant”.

APANTOMANTIE – arta divinatorie, bazata pe semne reprezentand pasari, animale sau alte creaturi.

ANTROPOMANTIE - o metoda de divinatie care foloseste organele interne ale mortilor sau muribunzilor condamnati la sacrificiu.

ARITMOMANTIE / ARITMANTIE – arta divinatorie care foloseste asocierea dintre oameni si numere. Se aseamana cu numerologia.

ALEUROMANTIE – arta divinatorie care foloseste faina pentru prezicerea viitorului. Se scriu fraze pe bucati de hartie, dupa care acestea se introduc in bile de coca. Aceste bile se coc la cuptor, se amesteca de 9 ori, dupa care se impart celor care participa la acest ritual.

ASTROMANTIA - ghicirea dupa pozitia astrelor .

AUSTROMANTIE – metoda de divinatie ce are la baza studierea vanturilor si interpretarea formei norilor.

ALTE PRACTICI MANTICE: ghicitul in scrum de tigara, in fum, in zat de cafea, in frunze de ceai, in foc, in albus de ou, in nisip, in flacara lumanarii.

BIBLIOMANTIE – metoda de divinatie, avand la baza prezicerea de evenimente cu ajutorul bibliei.

BOTANOMANTIE – arta divinatorie, care se bazeaza pe arderea frunzelor de copaci.

CARTEA UMBRELOR = carte de ritualuri, retete, reguli, legi si alte documente magice importante in arta vrajitoriei.

CAPNOMANTIE - metoda de divinatie ce are la baza interpretarea miscarii fumului.

CARTOMANTIE – Arta divinatorie, folosita pentru prezicerea viitorului, cu ajutorul cartilor (Tarot).

CUASIMOMANTIE – metoda de divinatie, avand la baza o tehnica de aruncare a obiectelor in foc. Cei care foloseau aceasta metoda aruncau obiecte in foc, iar daca acestea nu ardeau sau ardeau greu, era semn bun.

CHIROMANTIE / CHIROGNOMONIA / CHIROLOGIA - cunoasterea caracterului oamenilor dupa liniile din palme si formele palmelor.

CITIREA IN FRUNZE DE CEAI SAU ZAT DE CAFEA – metoda care are la baza interpretarea formelor ramase pe peretii cestii de cafea, dupa golirea cestii sa pastrarea zatului.

CLEIDOMANTIE - metode de prezicere a viitorului cu ajutorul unei chei. Una din metoda avea la baza scrierea unei intrebari pe o cheie, dupa care aceasta era introdusa intre foile Bibliei. Cheia era mai apoi agatata, in asa fel incat sa i se permita sa se invarta — directia de miscare dicta raspunsul.

CLEROMANTIE – metoda de divinatie, care foloseste zaruri.

CRISTALOSCOPIE - ghicirea in sfera de cristal, care se bazeaza pe starea de halucinatie voluntara. Forma de divinatie bazata pe meditatia intr-o suprafata reflectorizanta (oglinda, sticla, cristal, luciul apei) pentru a obtine informatii paranormale.

CRITOMANTIE – are la baza studiul placintelor din orz.

CICLOMANTIE - forma de divinatie ce interpreta semnele ce se formau prin rotirea rotilor.

DAFNOMANTIE - Metoda de divinatie ce interpreta sunetul scos de ramurile unui laur aruncate in foc. Cu cat sunetele erau mai intense, cu atat erau mai bune prezicerile. Daca lemnul nu scotea nici un sunet, prezicerile erau sumbre.

DENDROMANTIA - ghicirea viitorului dupa freamatul copacilor si fosnetul frunzelor.

EMPYROMANTIA- ghicirea in foc, fum, flacari, zgomote.

FIZIOGNOMONIA - interpretarea formei si trasaturilor fetei .

FRENOLOGIE - interpretarea caracterului uman, prin studierea formei craniului persoanei respective.

GHICIT - diferite practici de prezicere a viitorului. In scrum de tigara, cafea, fum, frunze de ceai, etc.

GEOMANTIE - sistem de divinatie ce implica interpretarea de linii si corpuri geomoetrice.

GIROMANTIE - deriva din grecescul "giros" (cerc) si "manteia" (divinatie). Metoda de divinatie in care divinatorul mergea in jurul unui cerc pe care erau inscriptionate litere pana cand incepea sa ameteasca. Literele in dreptul carora divinatorul cadea sau directia in care acesta se prabusea crea un mesaj profetic.

GRAFOLOGIA - studiul scrisului de mana.

HIDROMANTIA - ghicirea in apa, dupa cercuri, valuri, limpezime, colorit.

HIEROMANTIA / HIEROSCOPIA - interpretarea aspectului maruntaielor animalelor de sacrificiu..

I CHING - straveche practica chinezeasca "cartea schimbarilor", ce descrie 64 de hexagrame ,folosite in practica divinatorie. Raspunsurile oferite de I-Ching implica o profunda filosofie chinezeasca.

METEOROMANTIA - interpretarea fenomenelor atmosferice.

METOPOSCOPIA - interpretarea semnelor fruntii.

NECROMANTIE - forma a divinatiei ce avea la baza comunicarea cu mortii, metoda a magiei negre.

NUMEROLOGIE - metoda de divinatie, bazata pe interpretarea numerelor si a calculelor.

ONIROLOGIE/ONIROMANTIE - modalitate de interpretare a viselor pe baza unui sistem de simboluri onirice sau psihologice.

ONOMANTIA - interpretarea literelor care compun numele unei persoane.

ORACOL - raspunsuri primite la o intrebare, considerate a veni de la zei, prin intermediul unui medium uman. Un oracol faimos este cel de la Delphi, unde Apollo dadea raspunsuri prin intermediul unei preotese.

ORNITOMANTIA - ghicirea dupa specia, zborul sau comportamentul pasarilor.

PENDULUL SIDERIC - metoda de divinatie cu ajutorul pendulului, excelenta pentru raspunsuri cu da si nu. Pendulul sideric este un obiect greu agatat de o ata care se considera ca poate localiza un anumit obiect sau loc sau poate oferi raspunsuri la intrebari personale.

PIROMANTIE - forma a divinatiei, care foloseste focul.

RHUNE - metoda de divinatie cu ajutorul unor pietre sau bucati de ceramic, inscriptionate cu un alfabet magic de origine germanica, scandinava sau norvegiana.

SPODOMANTIE - metoda de divinatie cu ajutorul cenusei ramase de la focurile de sacrificiu.

SPIRITISM - doctrina religioasa ce are la baza posibilitatea celor vii de a intra in legatura cu cei morti, prin intermediul unui medium.

STIHOMANTIE - prezicerea viitorului prin interpretarea unor pasaje aleatorii din mari carti ale literaturii universale.

TAROT/TAROLOGIE - un pachet special de 78 de carti, folosit in divinatie.

XILOMANTIE - divinatie cu ajutorul lemnului. Metoda pleaca de la interpretarea pozitiei micilor bucati de lemn gasite in calea cuiva.


Niciun comentariu: