23 feb. 2014

Cum sa neutralizezi afirmatiile negative



Evolution The Illumination of ConsciousnessSugestiile sau afirmaţiile negative nedorite, care tind să sporească nivelul fricii, anxietăţii şi al îndoielii de sine care pot să vină de la alte persoane, de la reclame sau chiar din mintea şi din gura voastră, şi ele la rândul lor pot să afecteze şi să perturbe sănătatea, emoţiile şi încrederea voastră în sine, dacă le acceptaţi fără a le pune sub semnul întrebării. Nu trebuie niciodată să acceptaţi asemenea sugestii negative. În continuare urmează o metodă care vă oferă o cale de a le contracara.
1. Deveniţi conştient că o afirmaţie tocmai făcută poate să acţioneze ca o sugestie negativă (o să ia ceva timp în practică în a da atenţie la ceea ce se spune sau se citeşte).
2. Imediat, tare sau în gând, spuneţi- vă „Aceasta nu este adevărat, nu accept această idee (sau sugestie)!”.
3. Cu voce tare sau în gând înlocuiţi acea sugestie sau idee cu opusul său pozitiv, formulat de 
dumneavoastră, afirmaţie pe care vreţi să o credeţi ca adevărată chiar dacă nu o credeţi încă pe deplin.
4. Folosiţi tehnica ecranării minţii dacă sugestia negativă este însoţită de emoţii negative. 
Odată ce aţi reuşit aceasta de câteva ori, s-ar putea să vă daţi seama că de la o vreme folosiţi această tehnică destul de frecvent, ceea ce o să vă arate cât de multă gândire negativă există pe lume. Asiguraţi- vă că sunteţi atent la propriile dumneavoastră cuvinte şi gânduri, pentru că sugestiile negative pe care vi le daţi dumneavoastră înşivă sunt mult mai distructive decât acelea date de alţii. Această tehnică poate fi de asemenea folosită pentru neutralizarea criticii negative.”
 Sursa-Stapânul conştiinţei : Serge Kahil
http://astrodeva.wordpress.com/2014/02/14/cum-sa-neutralizezi-sugestiile-nedorite


Niciun comentariu: