27 feb. 2014

Revolutia Constiintei

                                                                      ZEITGEIST ADDENDUM – conspiraţia mondială şi revoluţia conştiinţei (subtitrat în limba română)
- Cuvântul Zeitgeist descrie climatul intelectual, cultural, etic şi politic al unei ere sau a unei tendinţe. În germanǎ, cuvântul are mai multe straturi de semnificaţii decât în traducerea englezǎ, inclusiv faptul cǎ Zeitgeist se poate referi doar la evenimente din trecut.
„Zeitgeist: Adaos” (Zeitgeist: Addendum)este un film documentar din 2008 produs şi regizat de cǎtre Peter Joseph, o continuare a  producţiei din 2007, „Zeitgeist: Filmul”.
„Zeitgeist: Addendum” are și el o continuare realizatǎ în 2011, şi numitǎ „Zeitgeist: Mergând mai departe”.
Zeitgeist Addendum încearcǎ sǎ localizeze cauzele fundamentale ale acestei corupţii sociale în care trǎim, în timp ce oferǎ o soluţie. Aceastǎ soluţie nu este bazatǎ pe moralitate, politicǎ, legi sau orice alte noţiuni de „unitate” ale treburilor omeneşti, ci mai degrabǎ pe o înţelegere modernǎ, care nu este superstiţioasǎ, a ceea ce suntem noi şi cum ne aliniem cu natura, din care facem  parte.
Aceastǎ soluţie pledeazǎ pentru un nou sistem social care este actualizat pânǎ la noţiunile din zilele noastre, puternic influenţat de cǎtre munca de o viaţǎ a lui Jacques Fresco şi „ Poiectul Venus”.
Jacques Fresco, un designer futurist, inventator a pus bazele comunitǎţii Venus, din Florida, care nu este o localitate la fel ca cele pe care le cunoaştem cu toţii, ci o comunitate atipicǎ: un oraş circular, de care se aminteşte în documentarul de mai jos.
                                                                                                  Documentar

                                                             Lung metraj realizat de regizorul Peter Joseph


Niciun comentariu: