26 mai 2014

Cultivatorul "Ploskorez Fokin"

                           Permacultură

Stimate cititoare/cititor, bună ziua. 
Aşa cum ne e obiceiul, din când în când ne reprezentăm cu câte ceva nou. În ediţia de azi a Buletinului nostru, vă propunem o iniţiativă a editurii menită să vină în sprijinul celor care, ori în urma lecturii seriei pe care o publicăm, ori din alte motive, au început să caute un raport autentic cu pământul, încercând să-şi "crească cu propriile mâini" hrana. Mai exact spus, cei care au ales "permacultura" sau cultivarea în mod natural a grădinilor. Ştim din mesajele voastre că mulţi, încă înainte de a trece la crearea de aşezăminte sau de a alege modul curat de viaţă care se profilează în cărţile "Anastasiei", au început să-şi facă o mică sau mare grădină, o livadă, un loc verde în natură unde să-şi cultive în mod "ecologic" legume, cereale, fructe şi altele. Avem unele idei şi le vom pune în practică. 
Azi vă propunem o sapă, una chiar foarte simplă, însă genială. Este vorba de cultivatorul "Ploskorez Fokin". Se vorbeşte pe multe bloguri despre această mică unealtă care are ca scop uşurarea muncii pe micile suprafeţe de terenuri. Pentru a avea mai multe informaţii intraţi pepagina dedicată, iar cei ce cred că pot fi interesaţi de ea, sunt aşteptaţi să sune la telefoanele din semnătură. Gradual vom traduce şi filmuleţele din pagină şi vom veni cu detalii suplimentare. 
Despre acest instrument, am auzit pentru prima oară de la o prietenă dragă care îl găsise pe bloguri. Sceptic în ce priveşte "miraculozitatea" unor unelte sau obiecte, nu am acordat mare atenţie, însă, aşa cum se întâmplă în aceste cazuri, mi-a rămas informaţia în minte unde a lucrat. Am vizitat mai multe bloguri, forumuri şi site-uri şi am înţeles că era cu adevărat o invenţie preţioasă, mai ales pentru cei care au înţeles din cărţile de la Dianuşa că agricultura viitorului nu presupune ruperea spatelui sau bătături în palme, aşa cum se obişnuieşte de milenii. Se poate şi trebuie să se obţină rezultate bune şi fără eforturi inumane şi fără raţiune. Asta pentru început, deoarece dacă ar fi să aplicăm ideile Anastasiei, cu timpul ar trebui să reducem drastic intervenţia noastră în grădină. Vom urmări şi observa plantele.
Sursa: Editura Dianusa

Niciun comentariu: