26 oct. 2014

Coloanele destinului

Metoda de predictie a Celor Patru Stalpi ai Destinului(BaZi sau Ba Tze) este o metoda de calcul logica si capabila sa ne explice lucrurile care se petrec in viata noastra, oferindu-ne posibilitatea de a arunca o privire in viitor. Aceasta scoala chinezeasca de aflare a viitorului unei persoane , dispune de un sistem de predictie a posibilitatii si a schimbarilor, care se bazeaza pe anumite legi si pe anumite teorii. Trebuie doar sa intelegem ca exista anumite legi ale naturii care guverneaza lumea in care traim. Care sunt legile si teoriile pe care se bazeaza aceasta metoda?
- Legile universale – legile naturale care guverneaza lumea
- Cele 5 elemente – orice aspect din Univers este alcatuit din cele cinci elemente si poate fi simbolizat de acestea
- Yin si Yang – principiile Yin si Yang – legea generala care guverneaza intreaga Creatie
- Ordinea universala – este premisa de baza a intelegerii destinului nostru. Lumea in care traim nu este haotica ci urmeaza aceste legi naturale. Deductiile logice – intelegand aceasta ordine vom putea face deductii logice legate de ceea ce ni se va intampla in viitorul apropiat sau indepartat.
Din punctul de vedere al calendarului chinezesc, orice moment poate fi exprimat in termenii a patru perechi de elemente: doua ale anului, doua ale lunii, doua ale zilei si doua ale orei. Aceasta se regaseste sub denumirea de arta celor patru stalpi ai destinului.
Cei patru piloni si cele doua elemente aferente fiecarui pilon fac in total 8 elemente; insa de regula un element lipseste sau este insuficient si astfel, imbunatatirea acestui element este ceea ce se numeste imbunatatirea Feng Shui-ului unei persoane.
Putem folosi aceasta tehnica atunci cand dorim sa avem o privire de ansamblu asupra vietii unei persoane si cand dorim sa-i oferim anumite sfaturi in legatura cu actiunile pe care ar trebui sa le intreprinda in decursul vietii sale. Putem afla, folosind cei patru piloni, ce gen de relatie are acea persoana cu parintii, cu prietenii, cu partenerul de viata, la serviciu, catre ce domeniu ar fi bine sa-si indrepte cariera, daca un anumit moment este sau nu favorabil pentru a incepe o afacere noua, previziuni in ceea ce priveste sanatatea si multe altele.
Ce ne poate arata fiecare dintre cei patru stalpi?
- stalpul anului : familie si societate
- stalpul lunii: copilaria timpurie si relatia cu parintii
- stalpul zilei: despre persoana analizata si relatia acesteia cu partenera/partenerul de viata
- stalpul orei: cariera, relatia cu copiii si batrinetea.
Cei Patru Stalpi ai Destinului( BaZi sau Ba tze) reprezinta una dintre cele mai importante scoli de astrologie din China. Ea reprezinta un sistem de calcul unic de aflare a adevarului, care analizeaza destinul pe baza anului, lunii, zilei si orei de nastere. Cele 4 informatii, reprezinta cei 4 stalpi ai destinului care ne influenteaza soarta .Pe baza interpretarii relatiilor dintre cei patru stalpi (anul nasterii, luna, ziua, ora) se poate determina un posibil traseu pe care orice persoana il poate urma Fiecare reprezinta cate un stalp al destinului nostru. Fiecare stalp are o parte “celesta”(darurile pe care le primim de la divinitate din nastere ) si una “terestra”(energiile pe care le primim din partea pamantului). Exista in total zece tulpini celeste , care corespund aspectelor yin si yang ale celor cinci elemente :lemn, foc , pamant , metal, apa .
In mare cele cinci elemente au urmatoarea semnificatie :
1. Lemnul
Este: vantul din cer
Momentul lui: dimineata, primavara
Caracter: temperat, armonios, frumos, elegant
Simbolizeaza: creativitatea artistica, imaginatia, libertatea
Se potriveste: artistilor
2Focul
Este: caldura din cer
Momentul lui: amiaza, vara
Caracter: vesel, stralucitor, pasional
Simbolizeaza: claritatea, pasiunea, inflacararea
Se potriveste: oamenilor de actiune
3.Pamantul
Este: umiditatea din cer
Momentul lui: dupa-amiaza, canicula
Caracter: prudent, matur, realist
Simbolizeaza: bunul-simt, echilibrul, inclinatia spre munca
Se potriveste: oamenilor de afaceri
4.Metalul
Este: seceta din cer
Momentul lui: seara, toamna
Caracter: energic, ferm, integru
Simbolizeaza: fermitatea, constanta, solicitudinea, vointa
Se potriveste: oamenilor legii
5.Apa
Este: frigul din cer
Momentul lui: noapte, iarna
Caracter: calm, lucid, rece, rezervat
Simbolizeaza: meditatia, fecunditatea in asteptare
Se potriveste: comerciantilor
Elementele care ne lipsesc “din nastere” ne indica zonele de care sa ne ocupam cu mai  multa grija. De exemplu, lipsa apei arata slabiciunea rinichilor si a vezicii urinare, lipsa focului o slabiciune a inimii, s.a.m.d. Daca avem de-a face cu o insuficienta pe un anumit element, solutia este sa hranim elementul/elementele care il genereaza/stimuleaza. De exemplu, un foc prea slab are nevoie de mai mult lemn, dar si de apa (care hraneste lemnul), un metal prea slab de pamant dar si de foc, s.a.m.d.
Horoscopul chinezesc este structurat in 12 semne zodiacale care au nume de animale. Cele 12 animale sunt asociate fiecarui an. Buddha a cerut animalelor sa vina in fata lui inainte de a parasi Pamantul. Doar 12 animale s-au supus si au raspuns chemarii. In semn de recunostinta, Buddha a dat fiecarui an numele unuia dintre aceste animale, in functie de ordinea sosirii. Primul a sosit Sobolanul, apoi Bivolul,Tigru, Iepurele, Dragonul, Sarpele, Calul, Oaia, Maimuta, Cocosul, Cainele si ultimul, Mistretul. Astfel se explica aparitia celor 12 semne zodiacale.
Yin si Yang sunt panza pe care se tes cei patru stalpi ai destinului. Sunt principiile care stau la baza facerii lumii: masculin si feminin.
Pe Yin il identificam cu femininul, cu secretul, intimitatea, introversiunea, faza de formare creativa. Yang corespunde masculinului, expansiunii, fazei de realizare.
Chinezii impart sinele in patru parti, descrise fiecare de cate un stalp, coloana. Coloanele sunt : coloana anului, coloana lunii, coloana zilei si coloana orei. Pe acestea le calculam folosindu-ne de data nasterii.
Stalpii destinului, cum le numesc chinezii reprezinta cheia identitatii noastre, un adevarat nume secret. Ele descriu cate o fateta a eului nostru. Sunt 60 de binoame, reprezentate fiecare de cate un animal si un agent (apa, lemn, metal, foc, pamant . Primul pas consta in a stabili elementul central al intregului sistem: cel al identitatii de sine. Cele patru coloane ale destinului sunt precum patru generatii de persoane aflate in fata noastra.
· Coloana anului reprezinta bunicii(ramura celesta –bunicul – ramura terestra bunica)
· Coloana lunii se refera la parinti(ramura celesta –tatal, ramura teresra –mama)
· Coloana zilei suntem noi insine (ramura celesta )iar ramura terestra sotul sau sotia
· Coloana orei se refera la copii.
Stalpul anului exprima eul nostru cel mai aparent, al relatiilor sociale si al raporturilor profesionale. Ne arata, de fapt cum ne percep altii. Coloana Anului se numeste Palatul Bunicilor. Aici poti vedea relatia dintre tine si bunicii tăi. Reprezintă si trecutul familiei si modul în care esti privit de societate. Arată impacturi subtile în planul acumulărilor personale. Stalpul lunii indica modul in care ne percepem si ne controlam activitatea. El reprezinta modul de gandire si de apreciere a lucrurilor din interior spre exterior. Coloana Lunii se numeste Palatul Părintilor. Aici poti vedea relatia dintre tine si părintii tăi. Aici poti citi si despre copilăria ta si este o indicatie a tipului de familie în care ai crescut. Arată si relatia cu colegii si talentul în afaceri.
Stalpul zilei este si cel al sansei si al sinelui . El este constiinta noastra. Stalpul orei este legat de eul nostru profund, de subconstient. Marcheaza modul de cunoastere a lumii prin intuitie.
Stalpul orei Orei se numeste Palatul Copiilor. Aici poti vedea relatia dintre tine si copiii tăi. Îti spune si despre batrânete, frati si surori, iubiti, creativitate, sex.
Identificand elementul sinelui(elementul ramurii celeste din coloana zilei) putem face ecuatia destinului nostru la nastere
1.  Puterea este elementul care cucereste sinele.Conceptul de putere se refera la statut , pozitie sociala , disciplina, reguli.
2. Resursele reprezinta elementul care da nastere sinelui.Resursele reprezinta o categorie care se refera la tot ce sustine viata persoanei inclusiv hrana si medicamentele,educatia,procesele de gandire.
3. Sinele este reprezentat de elementul tulpinii celeste din coloana zilei.
4. Inteligenta– este produsa de elementul sinelui si arata expresia de sine capacitatea de prezentatre si agresivitatea persoanei analizate.
5. Banii reprezinta elementul cucerit de sine . Conceptul de bani se refera la bogatie, proprietati , posesiuni .
 http://www.elenoh.ro/index.php/category/uncategorized/

Niciun comentariu: