3 nov. 2014

Kerub (Cherub) este Ingerul Aerului

               
Kerub sau Cherub este Îngerul Aerului. Numele său este posibil să însemne „puternic”, însă el provine din limba asiriană, karibu, unde însemna cel ce se roagă” sau „cel ce mijlocește”.  Este capul ierarhiei Aerului și tot ce ține de aer este coordonat de el. Sub influența lui cad toate persoanele născute în zodiile de aer (Gemeni, Balanță și Vărsător) și cei care au o afinitate mare cu aerul. 

Putem considera că prin natura lor, anumite meserii sunt guvernate de Cherub, cele care au legătură cu aerul și spațiul. În trecut, era vorba de morarii al căror trai depindea de vânt, de crescătorii de păsări și porumbei voiajori și într-o mică măsură, marinarii cu corăbii cu pânze, însă în prezent el guvernează transportul pe calea aerului (tot ce înseamnă aviație, fie ea militară, comercială sau personală), programele spațiale, piloții de elicopter, specialiștii în aeronautică și aerodinamică și astrofizicienii. Deasemenea, meteorologii, experții în energie eoliană, chimiștii care lucrează preponderent cu gaze și chiar și cei ce lucrează în extracția gazului natural sunt tot în domeniul lui Cherub. 

Simplul fapt că suntem oameni și că una dintre cele mai vitale lucruri pentru ființa noastră, oxigenul, face parte din oficiul lui, ar trebui să ne dea de gândit. Fără știrea lui Cherub nici o briză nu adie, nici un vânt nu se stârnește, nici un corp de aer nu se mișcă și nici o respirație nu are loc. Toate fac parte din domeniul său, de la mișcările straturilor de aer și compoziția atmosferei terestre, până la problemele contemporane legate de poluare. Prin decret sfânt are poruncă să supravegheze și să direcționeze furtunile, uraganele, tornadele și toate evenimentele cataclismice acolo unde trebuie, conform Planului Divin. 

Îi putem cere ajutorul și binecuvântarea în rugăciune dacă facem parte din domeniul său, fie prin natura zodiei natale fie prin natura meseriei alese. Practicanții disciplinelor bazate de respirație, precum qi-gong sau pranayama, vor face bine să îi ceară binecuvântare lui Dumnezeu în practica lor și ajutorul ființelor aflate în subordinea lui Cherub. 

Putem chiar cere  purificarea aerului dintr-un loc sau curățarea sa din punct de vedere energetic, toate lucrurile sunt posibile când știm cum și cui să ne adresăm. Putem spune cu vorba sau cu gândul: 

„Doamne Dumnezeul meu, Tată atotputernic și Creator al Aerului și Înălțimilor, binecuvântează această creatură a aerului, pentru (scop), prin puterea lui Cherub și a îngerilor săi cei sfinți. Amin.”
http://asterionmage.blogspot.ro/2014/01/ingerii-celor-patru-elemente-i.html
          

Niciun comentariu: