23 apr. 2015

Cum sa iesi dintr-un blocaj


sa iesi
Imi este greu sa cred ca exista persoane care nu s-au confruntat macar o data in viata cu un blocaj.
Cand nu obtinem ceea ce dorim, cand nu ajungem acolo unde am vrea sa fim, suntem in imposibilitatea de a trai sentimentele pozitive ale adevaratului nostru Eu. In aceste momente ne aflam intr-un blocaj. Avem nevoie sa recunoastem acest blocaj si sa-l folosim pentru a ne arata drumul spre ceea ce vrem sa obtinem.
Faptul ca simtim acest blocaj nu il face sa dispara de unul singur, din contra, il face mai puternic. Blocajul are ca trasaturi definitorii negarea, depresia, nelinistea, indiferenta, prejudecata, nehotararea, amanarea, perfectionismul, resentimentele, autocompatimirea, confuzia si vinovatia. Pentru a iesi dintr-un blocaj, avem nevoie sa ne aporpiem de aceste manifestari in moduri diferite.

La acestea se adauga tot atatea emotii negative, precum mania, gelozia, frica, durerea, frustrarea, dezamagirea, grija, tristetea, panica, rusinea.
Motivul pentru care ajungem intr-un blocaj este unul singur: nu am simtit la timp aceste emotii negative de baza.
Ca exemplu: daca experimentezi dezaprobarea suficient timp, vei ajunge sa te simti victima si neputincios pentru ceea ce-ti doresti.
Greseala cea mai mare este aceea de a nu face diferenta intre un blocaj si emotiile negative, pentru ca, desi multi simt ca sunt intr-un blocaj si le merge rau, le este teama sau nu vad nicio rezolvare in a-si constientiza emotiile negative. Emotiile negative sunt cele care ne anunta ca ne-am pierdut echilibrul pentru ca ne-am indepartat de Sinele nostru adevarat. Insa tot ele sunt cele care ne aduc inapoi pe drumul cel bun. Si daca emotiile negative ne arata ca ne-am pierdut echilibrul, blocajele ne arata ca am cazut. Cel mai important lucru este sa ne dam seama ca am cazut si ca trebuie sa facem altceva daca vrem sa ne ridicam. Constientizarea blocajelor ne ajuta sa recunoastem metoda de a ne ridica, ca apoi sa ne arate si directia.
1
Mai jos, am sa-ti prezint principalii pasi pentru a inlatura un blocaj.
   1. Renunta la acuzatii
Cand ii acuzi pe altii pentru ca tu nu esti fericit, anulezi capacitatea ta de a te vindeca de suferinta pentru ca acuzand, tu de fapt nu iti asumi responsabilitatea pentru viata ta si in acest mod renunti la puterea personala. Iti pierzi astfel increderea in tine si in lumea din jurul tau.
    2. Iarta
Iarta-i pe cei din jur si iarta-te si pe tine. La fel ca si renuntarea la acuzatii, si iertarea inseamna renuntarea la tendinta la a-i face pe altii raspunzatori pentru starea ta actuala. Repet, atata timp cat consideri o alta persoana sau imprejurare ca fiind motiviul situatiei tale actuale, tu practic iti blochezi capacitatea ta de a schimba aceasta situatie in bine. Iertarea te ajuta sa-ti deschizi inima si mintea si sa accepti ca toti oamenii fac alegeri gresite. Fiecare persoana isi alege modul in care considera ca isi poate invata lectiile de viata.
      3. Practica recunostinta
Fii recunoscator pentru ce ai in momentul prezent, pentru situatia in care te afli. Daca inima ta nu este deschisa pentru ceea ce ai primit deja, ea nu poate fi deschisa nici pentru darurile viitoare.
    4. Fa pace cu trecutul tau
Cand nu ti-ai vindecat ranile din trecut, traiesti cu neliniste in prezent. Si atunci blochezi energia creatoare care in mod natural vrea sa se manifeste prin tine. Nelinistea te face incapabil sa te bucuri de viata. Este o piedica in calea evolutiei pentru ca te tine prizonier in zona ta de confort. Evolutia inseamna schimbare, insa, daca ea iti genereaza nelinsite, insemna ca nu esti pregatit pentru ea.
     5. Dizolva indiferenta
Indiferenta te impiedica sa simti dorintele sufletului tau, iti anuleaza capacitatea de a sti ce este posibil si ce vrei. Si nu in ultimul rand, indiferenta te face sa-ti pierzi motivatia si puterea de a schimb cursul evenimentelor pentru a obtine ceea ce vrei.Indiferenta este strans legata de neputinta. Devenim indiferenti cand ne simtim neputinciosi sa obtinem ceea ce ne dorim si, ca efect pe termen lung, nu mai realizam ca viata ne poate oferi mai mult.
     6. Renunta la critica
Critica apare atunci cand nu mai ai capacitatea de vedea binele in oameni si in evenimentele din viata ta. Cand persisti in a fi critic, tu de fapt te simti suparat si iritat de situatiile pe care nu ai cum sa le controlezi si nici sa le schimbi asa cum ai vrea. In acest mod nu mai vezi partea pozitiva in nimic.
     7. Actioneaza si alunga nehotararea
Nehotararea se instaleaza cand pierzi abilitatea de a-ti gasi directia, drumul in viata si de a te angaja deplin intr-o activitate. Pe scurt, pierzi contactul cu ghidul tau interior si te simti ratacit. Devii dependent de altii si de situatiile din viata ta pe care oricum nu le poti controla in totalitate. Casa alungi nehotararea ai nevoie sa crezi mai mult in ideile tale, sa dai mai multa atentie vocii din interior, sa actionezi si sa-ti accepti greseliele. Atentie: daca esti perfectionist si-ti este frica sa gresesti, vei fi tot timpul nehotarat. Increderea in sine vine din curajul de a actiona chiar si cu riscul unui esec, pentru ca de cele mai mult ori esecurile conduc catre un viitor succes.
      8. Dezvolta-ti curajul si amanarea va disparea de la sine
Amani lucruri pentru ca iti spui singur ca inca nu esti pregatit.Amanarea vine din lipsa de curaj si de incredere. Insa curajul si increderea se dezvolta in timp ce actionezi.Atunci apare si ajutorul din patea Divinitatii. Dumnezeu nu o sa faca niciodata ceea ce poti face tu, El se ocupa cu ce este peste puterea ta. Amanare apare si atunci cand nu faci ce isi doreste sufletul tau. Si ea dispare acolo unde este pasiune.Asculta-ti inima si pune pasiune in tot ce vrei sa faci.
     9. Ai incredere deplina ca tot ce ai nevoie iti este la indemana si ca ai capacitatea de a obtine ceea ce-ti doresti. Si asta pentru ca obtii intotdeauna doar ceea ce gandesti.
1
Retine: chiar daca situatia ta actuala nu se poate schimba peste noapte, poti sa-ti imbunatatesti stare sufleteasca dizolvand sentimentele negative. Apoi circumstantele exterioare se vor schimba de la sine. Asa functioneza acest mecanism.Doar de tine depinde sa te eliberezi de emotii negative si sa simti emotii pozitive impreuna cu o dorinta arzatoare si o credinta puternica in propria reusita.
 Multumesc
La Vie
P.S. Reflecteaza la ce ai citit in acest articol. Daca te regasesti, actioneaza cu curaj. Si priveste inainte cu incredere. Viata are mereu o surpriza frumoasa pentru tine, important este sa crezi din inima acest lucru. Si daca ti-a placut articolul, distribuie-l, te rog si celor pe care ii cunosti. Imi poti scrie la adresa de e-mail:lavie@calatoriasufletuluimeu.ro sau poti da reply la articol.
http://www.calatoriasufletuluimeu.ro/cum-sa-iesi-dintr-un-blocaj/

Niciun comentariu: