17 iul. 2015

Cum reusim sa ne controlam realitatea?

POZA COVER


Uitam de multe ori ca suntem proprii creatori ai realitatii si ca realitatea noastra nu este alcatuita din influentele exterioare, ci este determinata de gandurile, credintele si tiparele noastre mentale.
Astfel ca, invatand despre starile de constiinta profunde, si practicand anumite exercitii putem deschide poarta subconstientului si sa ne cream realitatea la vointa noastra, cu destul de multa precizie. Pentru a face acest lucru ai in primul rand nevoie sa intelegi cum functioneaza frecventele creierului.
Stiai ca toti functionam pe cinci frecvente cerebrale( Beta, Alpha, Theta, Delta si Gamma), si ca fiecare frecventa se masoare in cicli pe secunda(Hz) si fiecare are setul propriu de caracteristici, reprezentand un nivel specific al activitatii cerebrale si o stare unica de constiinta?
Este foarte important sa intelegem cum creierul contribuie la starea noastra de bine. In timp ce multi dintre noi ne orientam catre emotii si sentimente pentru a atinge starea de fericire, sa devenim mai spirituali, frecventele creierului impreuna cu subconstientul nostru joaca un rol destul de important in calatoria noastra catre implinirea materiala si spiritula.
Vom discuta in amanunt despre cinci frecvente cerebrale si cum afecteaza acestea starea noastra de spirit.  Frecventele cerebrale nu au legatura doar cu emotiile si sentimentele, ele sunt indicatori fideli ai starilor de constiinta de la cea normala si pana la accesarea dimensiunilor profunde ale fiintei noastre.
1) Beta(14-40Hz) – Constiinta treaza

În starea  de tip Beta esti treaz, alert. Mintea ta este ascutită si concentrată. Realizeaza conexiuni rapide si poate face lucruri care necesită întreaga ta atentie. În aceasta stare, neuronii sunt activi, lucrează în succesiuni rapide, ajutându-te să fii focusat.
Utilizarea Beta este una dintre cele mai frecvente metode folosite în tratarea deficitului de atentie, cu sau fara hiperactivitate ( ADD / ADHD ). Exercitiile bazate pe starea Beta te ajută să te pregatesti pentru un examen, pentru o prezentare sau să analizezi si să organizezi informatiile si alte activităti ce necesită vigilentă mentală si nivele înalte de concentrare.
Undele Beta se întind de la 14 la 40 Hz. Starea Betha este asociată cu concentrarea, vigilenta crescută si acuitate vizuală. Frecventele Beta sunt importante pentru activitatile zilnice, dar in exces pot duce foarte usor la stari de stres, anxietate, atacuri de panica si depresie.
Beta este vesnicul critic interior care creste in putere odata cu ridicarea frecventelor cerebrale. Majoritatea adultilor opereaza in Beta. Este putin surprinzator ca cea mai comuna problema de sanatate la ora actuala la nivel mondial este SRESUL!
2) Alpha 14-7,5(Hz) – Poarta catre subconstient
Frecventele alfa isi fac prezenta in starile de relaxare profunda cand ochii sunt inchisi, inainte de a adormi sau in momentele premergatoare meditatiei. In alfa este momentul optim sa-ti programezi mintea pentru succes, ai cea mai pura imaginatie, vizualizarea scopurilor se face foarte usor, memorarea, invatarea si concentrarea fiind la cote maxime.
Este poarta catre mintea subconstienta si sta la baza trezirii constiintei intr-o realitate mult mai cuprinzatoare. Alfa este vocea intuitiva , care ajunge sa fie mai clara si mai obiectiva pe masura ce ajungi la 7,5Hz.
Când esti perfect relaxat, activitatea creierului scade de la tiparele rapide ale stării Beta în undele mult mai blânde ale stării Alpha. Nivelul de constiintă transcende catre noi posibilitati creative cu mult mai vaste decat cele oferite de undele Beta.
La acest nivel se pot elimina frici, fobii, se poate lucra foarte eficient pentru scaderea nivelului de stres. Senzatia de eliberare, de pace, de liniste ofera un cadru special in care pot fi resetate tiparele mentale negative si anumiti stimuli care afecteaza corpul emotonal.
Pe frecventa de 10(hz) emisferele sunt perfect armonizate, apar semnale ale vocii intuitive, se pot vizualiza proiecte si planuri de viata si se pot remedia dezechilibrele energetice.
Alpha este recomandată când vrem să obtinem stări profunde de relaxare care sunt esentiale sănătătii noastre. Acesta este o stare de relaxare profundă care ne pregateste pentru meditatie.
Theta (4-7,5) Taramul mintii subconstiente
Frecventele Theta au loc in timpul meditatiilor profunde si in timpul somnului, incluzand si starea de visare adanca cu ochii deschisi. Theta este taramul subconstientului si il experimentezi atunci cand aluneci in somn din Alfa si revii din somnul adanc, din Delta.
In Theta poti experimenta trairi spirituale intense si o conexiune profunda cu Universul. In Theta sunt cele mai puternice si mai profunde programe mentale. Aici poti experimenta vizualizari clare si foarte vii, creativitatea se gaseste la cote nebanuite, iar trairile interioare sunt extraordinare. Spre deosebire de frecventele anterioare, Theta este frecventa linistii si a pacii.
Theta are un rol important in programele de modificare a comportamentului si a fost folosită ca tratament împotriva dependentei de droguri , fumat, jocuri de noroc sau alcool. Este o stare a invătării supreme, a reprogramării propriei minti, a amintirii viselor si a auto-sugestiei.
Theta a fost indentificată ca poarta către învătare si memorie. Undele Theta se folosesc in tehnicile de foto reading, invatare si memorare rapida, psiho-energo-sugestie, mind body healing.
La granita dintre Alfa si Theta, de la 7hz la 8 hz, programarea mentala si beneficiile puterii creative ale mintii isi fac simtita prezenta.  Iti poti programa corpul sa scada in greutate, sa se vindece de anumite afectiuni fizice, sa ajuti chiar si de la distanta alte persoane sa se vindece, potentialul acestei stari fiind aproape nelimitat.
Este starea mentala unde in mod constient iti poti crea realitatea, unde proiectele de manifestare se materializeaza cu o viteza crescuta, iar ghidarea intuitiva este instrumentul principal de acces la informatii si energii de o vibratie superioara. Este starea in care clarvazatorii actioneaza, se pot citi gandurile, decripta informatiile din structura energetica umana, perceptiile extrasenzoriale (PES) fiind autentice, aflandu-se in afara mintii constiente. La aceasta frecventa , esti constient de tot ce te inconjoara chiar daca corpul este intr-o stare de relaxare profunda.
1) Delta(0,5-4Hz) – Constiinta detasata
Frecventele Delta sunt cele mai joase dintre frecvente si pot fi experimentate in somnul adanc si foarte adanc. Este starea unde are loc fenomenul de decorporalizare, constiinta fiind aproape in intregime detasata de corpul fizic, manifestandu-se in alt plan si spatiu.
Delta este taramul mintii inconstiente, la granita cu mintea Universala si cu inconstientul colectiv. La acest nivel informatiile primite sunt extrem de pretioase si sunt imposibil de accesat in mod constient prin alte frecvente, nicidecum Beta.
Anumite frecvente ale stării Delta declansează eliberarea hormonului cresterii umane (Human Growth Hormone) atât de benefic pentru vindecare si regenerare. Printre alte lucruri, somnul profund este foarte important in procesele de vindecare, fiind strans legat de o dimensiune a vindecarii si refacerii profunde din interiorul nostru. Astfel incat, daca nu dormim indeajuns este un minus pentru noi in moduri la care nici nu ne-am gandi.
Gamma (peste 40Hz)  Frecventa Iluminarii ?
Aceasta frecventa este recent descoperita de oamenii de stiinta si are peste 40 de cicli. Sunt foarte putine lucruri care se stiu despre aceasta frecventa dar cercetatorii o asociaza cu trairi interioare deosebite si cu un nivel ridicat de informatii de vibratie superioara. Daca la unele persoane aceasta frecventa indica o stare de pierdere totala a controlului mintii, la persoanele care practica stiintele spirituale indica calm, pace, liniste dincolo de coneptele intelectuale, indica o stare de constiinta modificata antrenata prin tehnici speciale, coraborate cu un nivel de evolutie spirituala ridicat.
In unele studii, au fost invitati calugari tibetani, experti in arta meditatiei, acestia   reusind sa atinga maxima capacitate de masurare a aparatelor de profil, frecventa indicata ajungand pana la 60 de cicli. Aceasta frecventa se credea ca este una in care omul nu poate sa faca fata si ca intreg sistemul ar ceda, datorita vitezei cu care se realizeaza transferul de date.
Experimentele facute in prezenta meditatorilor au aratat insa o alta fateta, total neasteptata. In urma experimentelor, s-a emis ipoteza ca in jurul frecventei de 60 de cicli s-ar afla starea de constiinta despre care s-a vorbit mii de ani si s-au scris tone de carti, starea de Iluminare!
Oamenii de stiinta sunt nevoiti sa recalibreze aparatele pentru a incerca sa masoare care este potentialul maxim al unui om si pana la ce frecventa poata sa emita. Tinand cont ca practicantii artelor meditative stapanesc cu usurinta frecventa maxima care poate fi masurata de aparatura la ora actuala, stiinta are de facut fata unei provocari destul de serioase.

http://www.psydevelopment.ro/controlul-frecventelor-cerebrale.html

Niciun comentariu: