11 aug. 2015

Schimba-ti viata radical


Imagineaza-ti ca ai la dispozitie o bagheta magica cu care ai putea sa iti transformi complet intreaga viata. Ei bine, detii aceasta putere adanc in tine, si poti folosi „bagheta magica” in orice moment, totul este sa ai incredere in tine (si sa ai la indemana si un pic de praf magic ...). 

Schimbarile exterioare sunt greu de infaptuit peste noapte, insa schimbarile interioare se pot petrece in cateva secunde. Știm cu totii cat de usor este sa aluneci de la o stare de spirit buna la una proasta, schimbarile pot avea loc aproape instantaneu. Imagineaza-ti, insa, cum ar fi daca ai putea exploata aceasta putere pentru a-ti schimba viata in mod radical?
 

Tu detii controlul asupra lumii tale interioare, si numai TU ai puterea de a manui bagheta magica pentru a transforma experientele tale in sentimente, ganduri si trairi pozitive.
 

Poate fi dificil sa adopti aceasta stare de spirit atunci cand lucrurile nu merg bine, dar in acele momente, ia-ti un moment de respiro si reflecteaza asupra acestei idei: rareori detii controlul asupra evenimentelor care se petrec in jurul tau, exista lucruri in lumea ta pe care nu le poti schimba, dar detii controlul absolut asupra lumii tale interioare, pe care o poti accesa oricand. Daca operezi schimbarile potrivite pe plan interior, acestea se pot rasfrange inclusiv asupra lumii care te inconjoara.
 

Nu stii de unde sa incepi?
 

Iata 10 pasi de urmat, care te pot ajuta sa iti schimbi viata in mod radical, intr-un timp cat mai scurt, astfel incat sa iti mearga mai bine: 



1.) Inventarierea vietii: 

Uneori este necesar sa facem putina ordine in problemele noastre de viata si sa gasim o rezolvare pentru lucrurile care ne deranjeaza. Cel mai probabil, aceasta curatenie si inventariere a problemelor de fond nu tine de evenimentele in sine, ci de gandurile si sentimentele legate de acestea. Ele sunt, in fapt, cele care cauzeaza dezechilibrele emotionale. Analizarea problemelor din trecut, si detasarea de experientele dureroase si de grijile de viitor iti pot inghiti foarte mult timp, iar acest articol promoveaza schimbarile rapide. Asadar, pentru a prelua imediat controlul asupra vietii tale, intreaba-te: ce functioneaza si ce nu functioneaza in viata mea? Fa o lista.
 

Mantra ta:
 „Azi voi face o alegere constienta de a prelua controlul si de a infrunta tot ceea ce nu merge cum trebuie in viata mea si de a manifesta recunostinta pentru ceea ce merge asa cum mi-am dorit.” 

2.) Primii pasi: 

Arunca o privire asupra listei cu „lucrurile care nu merg cum trebuie” – ce schimbare rapida, indiferent cat de mica ar putea parea in acest moment, ar putea da o turnura pozitiva lucrurilor? Ramai la o schimbare de mici proportii, ar putea fi ceva atat de simplu ca – „Azi nu am de gand sa ma stresez pe marginea acestei probleme”, sau „Voi scrie un email catre seful meu, insa fara sa i-l trimit.” Daca nu iti vine nimic in minte pe moment, n-ai de ce sa te ingrijorezi, poate fi un lucru bun… Calatoria poate sa inceapa cu pasi marunti, ceea ce conteaza cu adevarat acum este faptul ca ai decis sa pornesti in directia cea buna, si ca esti pe cale sa obtii schimbarile pe care ti le doresti. Incepe, asadar, chiar de azi, oricat de neinsemnat ti s-ar parea acest prim pas.
 

Mantra ta:
 „Nu conteaza proportia schimbarilor pe care le fac acum, astazi fac un pas inainte inspre transformarea lucrurilor care nu functioneaza in viata mea in lucruri pe care mi le doresc.” 

3.) Ia o decizie: 

Acum e timpul sa nu mai eziti si sa iei decizii ferme, sa faci un pas hotarator. Uneori, daca insisti prea mult asupra unei idei te poti razgandi la un moment dat, sau poti crea fara sa vrei blocaje energetice care te impiedica sa faci progresele dorite. Fa o lista clara cu argumente pro si contra, mediteaza putin sau pur si simplu lasa sortii sa decida: cap sau pajura. Orice s-ar intampla, acum e timpul sa incetezi sa mai despici firul in patru si sa abandonezi sau sa amani deciziile luate doar pentru ca ti-e teama. Azi ia o hotarare ferma cu privire la calea pe care o alegi. Ai voie sa te razgandesti mai tarziu, dar, in acest moment, ai incredere deplina in decizia ta.
 

Mantra ta:
 „Astazi ma eliberez de orice sentimente de frica si indoiala si voi avea incredere in intuitia mea si in deciziile mele. Am increderea sa iau o decizie astfel incat sa pot merge mai departe.” 

4.) Implinire: 

Te simti implinit in viata ta de zi cu zi? Ei bine, daca raspunsul tau este nu, astazi vei putea schimba acest aspect. Concentreaza-te asupra unui lucru care iti aduce bucurie, gandeste-te la ceva ce iti place cu adevarat. Acum ingaduie-ti sa faci acel lucru chiar azi. Nu mai gasi scuze, renunta la indoieli si intreprinde o activitate care te face sa te simti ca traiesti cu adevarat. Include in viata de zi cu zi cat mai multe din pasiunile care te implinesc.
 

Mantra ta:
 „Azi aleg sa insuflu mai multa bucurie si pasiune in viata mea, deoarece sunt perfect constient de faptul ca merit sa intreprind acele lucruri care ma fac sa ma simt viu si implinit.” 

5.) Tinteste cat mai sus: 

Ai visuri pe care le tot amani? Fie ca iti doresti sa inveti o limba straina, sa intreprinzi o calatorie, sa alergi in cadrul unui maraton sau sa iei cursuri de pictura, astazi este momentul potrivit sa transformi acel vis in realitate. Atunci cand ne abandonam visurile si ambitiile, nu numai ca ne simtim neimpliniti, ci ajungem sa fim bantuiti si de regrete. Astazi ia-ti angajamentul ca iti vei urma visurile, dorintele si idealurile pe care le-ai tot amanat. Incepe cu o schimbare marunta, daca vrei sa participi, de exemplu, la un maraton, astazi poti incepe cu o repriza de alergare de 20 minute. Important este ca schimbarea sa se petreaca astazi.
 

Mantra ta:
 „Azi imi imbratisez visurile. Voi face un pas hotarator si voi lua masuri pozitive in vederea indeplinirii visurilor si idealurilor mele.” 

6.) Fa ceva nou: 

De cata vreme iti doresti sa incerci acel restaurant nou de langa tine? Sau sa te inscrii la acele cursuri de dans de care ai auzit? Sau sa stai de vorba cu tipul cel nou de la locul de munca? Orice ai decide, ia-ti angajamentul de a face ceva inedit azi. O iesire din zona ta de confort iti poate deschide o lume de posibilitati noi si te poate conduce catre atatea oportunitati bune la care poate nici nu ai fi indraznit sa visezi. Daca te simti cu adevarat indraznet, ce-ar fi sa mergi sa mergi sa vizitezi intr-o excursie peste hotara sau sa te urci in masina si sa vizitezi un alt oras? Aceste perspective te pot ajuta sa descoperi locuri minunate si sa cunosti oameni interesanti.
 

Mantra ta:
 „Astazi ies cu incredere din zona mea de confort si am curajul sa incerc ceva nou. Manifest deschidere catre experientele interesante de care voi avea parte.” 

7.) Schimba-ti modul de a vedea lucrurile: 

Ai sentimente de manie sau de ranchiuna de care ti-e greu sa te eliberezi? Astazi iti vei acorda permisiunea de a lasa in urma tot acest balast emotional si de a te debarasa de mentalitatile vechi neconstructive. Macar pe moment, adopta o perspectiva mai pozitiva sau schimba-ti modul de gandire. Daca te lovesti de cate un blocaj ori de cate ori incerci sa gasesti o solutie, poate e timpul sa lasi problema in urma sau sa o abordezi dintr-un alt unghi. Atunci cand modul tau de gandire devine unul pozitiv, va urma si o schimbare exterioara tie. Nu uita ca tine numai de tine daca alegi sa privesti lucrurile intr-o lumina negativa sau pozitiva – asadar, ce alegi?
 

Mantra ta:
 „Astazi aleg fericirea. Am inteles ca trebuie sa-mi schimb modul de gandire pentru a putea schimba rezultatele. In acest moment ma voi concentra pe ganduri pozitive si ma voi lasa purtat de ele.” 

8.) Trupul ca templu: 

Corpul tau fizic este o reflectare directa a lumii interioare. Daca te simti obosit si letargic, a sosit timpul sa faci unele schimbari in obiceiurile tale, astfel incat acestea sa vina in sprijinul corpului tau fizic. Macar astazi adopta un regim alimentar sanatos ca sa vezi daca si cum iti va influenta starea de spirit si nivelul de energie. Fa si putina miscare, nu are importanta durata, tot ce conteaza este ca ai facut acest efort.
 

Mantra ta:
 „Azi imi onorez si imi respect trupul hranindu-l cu alimente sanatoase si facand miscare. Stiu ca atunci ca atunci cand imi iubesc trupul si am grija de el, si el, la randul lui, va avea grija de mine.” 

9.) Fii recunoscator: 

Arunca o privire in jur. Ai atatea lucruri pentru care poti fi recunoscator. Astazi vei petrece putin timp manifestand recunostinta pentru lumea care te inconjoara. Fii recunoscator Soarelui, familiei, caminului tau si asa mai departe. Atunci cand manifesti respect si recunostinta pentru ceea ce ai, vei deschide portile abundentei, astfel incat vei primi si mai mult. Doar pentru azi, petrece putin timp observand, constientizand si pretuind lucrurile frumoase din jurul tau.
 

Mantra ta:
 „Azi petrec putin timp onorand si fiind recunoscator pentru toate frumusetea din jurul meu. Stiu ca sunt norocos sa am toate aceste lucruri minunate. Multumesc.” 

10.) Pretuieste-te: 

Cel mai important instrument pentru a opera schimbari majore in viata ta este sa inveti sa te pretuiesti si sa te bucuri de tot ceea ce esti. Invata sa te iubesti, sa te sprijini singur si devino cel mai bun prieten al tau. Astazi vei face un efort constient de a te iubi pentru ceea ce esti. Indiferent de ceea ce se intampla in viata ta, sau de sentimentele pe care le ai cu privire la deciziile luate in trecut, in acest moment te vei ierta si te vei pretui.
 

Mantra ta:
 „Ma eliberez de trecut, de temerile si de indoielile mele, iar astazi pur si simplu ma pretuiesc pentru ceea ce sunt. Imi accept toate defectele si manifest un sentiment de iubire vindecatoare fata de trupul meu interior si exterior. Ma iubesc pentru ceea ce sunt.” 

Fie ca abordezi toate aceste 10 exercitii astazi, fie ca alegi sa parcurgi cate unul in fiecare zi, chiar si cele mai mici schimbari pe care le faci astazi pot avea o influenta uriasa asupra viitorului tau. Asadar, ce mai stai pe ganduri?
 

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.
 

Despre Autor:
 
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+. 
- See more at: http://www.secretele.com/2015/08/cum-iti-poti-schimba-viata-intr-o.html#sthash.VPkwrg5S.dpuf

http://www.secretele.com/2015/08/cum-iti-poti-schimba-viata-intr-o.html

Niciun comentariu: