28 oct. 2015

“Podul Lui Dumnezeu” – singurul pod natural din lume pe care se poate circula cu maşina




PODUL LUI DUMNEZEU 1
PODUL LUI DUMNEZEU
La fel este şi cazul “Podului lui Dumnezeu”, un pod natural unic în lume. Acesta are 30 m lungime şi 22 înălţime, fiind cel mai mare pod natural din România şi al doilea din Europa ca marime, însă singurul pe care se poate circula cu autovehicul.
Acest pod trece peste şoseaua Baia de Armură – Drobeta Turnu Severin, traversând Valea Pragului şi s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al unei peşteri.
Ca multe alte astfel de locuri este puţin cunoscut de către turişti.
Cele mai multe legende biblice pornesc de la premiza că aceasta ar fi fost construit de Dumnezeu:„Lui Dumnezeu i s-a făcut milă de oamenii din Ponoarele care nu puteau trece Valea Pragului şi l-a alungat pe diavol care se adăpostea în peştera de la Pod. Dracul a fugit şi atunci tavanul peşterii s-a prăbuşit, iar Dumnezeu a făcut podul pentru oameni. Dracul a ieşit la Zătonul Mare zgâriind cu ghiarele stâncile din Dealul Peşterii. Acolo s-a aşezat pe o piatră care-i poartă şi acum numele (Stânca Dracului)”spune una dintre legendele acestui loc.
De asemenea, lângă acest pod se pot vedea lacurile carstice Zătonul Mare şi Zătonul Mic despre care se spune că nu au fund.
Din nefericire, însă, datorită fenomenului de îngheţ şi dezgheţ şi datorită circulaţiei autovehiculelor, exista riscul ca acest pod să se prăbuşească în viitorul apropiat.
Articol preluat de pe sharethis.ro
http://www.expunere.com/podul-lui-dumnezeu-singurul-pod-natural-din-lume-pe-care-se-poate-circula-cu-masina.html

Niciun comentariu: