27 feb. 2014

Iluminarea, noul taram promis?

                                 
Poate vi se pare ca “iluminarea” este foarte departe de majoritatea oamenilor si in special de noi insine. Poate ca ati fost facuti sa credeti ca, pentru a fi “iluminat” este necesar lupti si sa suferi in numele spiritualitatii. Poate vi se pare ca, pentru a urma aceasta cale catre iluminare , trebuie sa purtam hainele potrivite, sa cumparam cristalele potrivite, sa porti lantisoarele potrivite sau sa platesti pentru cursurile sau sa cumperi cartile potrivite. Potrivit ideilor de mai sus, o persoana iluminata ar trebui sa arate precum in imaginea alturata,
Iluminarea a devenit noul “taram promis” al spiritualitatii, locul in care iti este garantata pacea, fericirea, bucuria si implinirea tuturor dorintelor. Adesea este prezentat ca fiind o realizare supra-omenesca, ca un moment in care oamenii te vor privi ca fiind mai bun si mai intelept in comparatie cu ei. Pentru a simplifica lucrurile, chiar dorinta de a deveni iluminat devin astfel un obstacol in calea catre iluminare.
De ce? Pentru ca iluminarea nu are nimic de-a face cu adaugarea a ceva sentimentului de sine, in asa fel incat sa te simti mai bun, mai maret, iluminarea este de fapt un proces de eliminare. Eliminati toate povestile referitoare la conceptul de “iluminare”, toate ideile si presupunerile care credeti ca definesc o persoana ca fiind “spirituala” sau “iluminata” si nu in ultimul rand, eliminati orice identitate pe care o mentineti ca fiind voi insiva. Apoi, ceea ce ramane este starea de iluminare.
Nu are niciun sens “sa incercam” sa se comportam intr-un mod natural? “Incercarea” contrazice adevarul sens al naturaletii. Credeti ca iepurasii “incearca” sa fie iepurasi, sau pasarile “incearca” sa fie pasari? Nu, ele doar sunt ceea ce sunt. Acestea nu trebuie sa faca ceva sau sa stea pe ganduri, totul ceea ce fac acestea este natural. Deci, de ce ne-am stradui sa fim ceva ce suntem deja, de ce-am incerca?
Daca vreti sa cunoasteti o scurtatura catre iluminare, primul lucru pe care trebuie sa-l intelegeti: nu incercati sa deveniti iluminati. Nu incercati sa “ucideti” ego-ul si nu mai incercati sa fiti atat de spirituali. Trebuie sa intelegem ca noi, suntem deja fiinte spirituale. Persoanele care incearca sa fie “spirituale” sunt doar cele care au uitat acest lucru. In loc sa cream o rezistenta in fata ego-ului prin aceasta presupunere, fi-ti spatiul care observa ego-ul. Acest spatiu este ceea ce sunteti dumneavoastra cu adevarat.
Nu vi se pare ca este mult mai natural sa traim asa cum suntem, moment de moment? Chiar daca nu am ajuns acolo inca, trebuie sa retinem ca nu destinatia este importanta, ci calatoria.
Esti deja ceea ce cauti.
Adevarul este ca, fiecare dintre noi primim toate lucrurile de care avem nevoie pentrudezvoltarea noastra spirituala. Nu este necesar sa incercam sa controlam calea, lectiile de care avem nevoie vor continua sa apara, iar intuitia noastra interioara isi va extrage invataturile din aceste lectii. Treaba noastra este sa observam, sa traim momentul si sa ne bucuram de calatorie. Nu este nevoie sa faceti nimic pentru a fi iluminati, deja se intampla, observati!
http://www.e-dimineata.ro/iluminarea-adevarul-despre-acest-nou-taram-promis-al-spiritualitatii/

Niciun comentariu: