21 mar. 2014

“Miscarea si uleiurile esentiale” (II), de Prof. Dr. Olivier Wenker, Director al Universitatii din Texas


Dragi prieteni,
Dupa curatarea si energizarea organismului, construim vitalitatea!
Inca din anul 2002, s-au analizat si evaluat efectele de administare a mirosurilor asupra performantei fizice a sportivilor, in urma unui studiu efectuat in S.U.A., de catre EBSCOhost (motor de cautare a jurnalelor electronice pentru mii de reviste de la sute deeditori, care permite cautarea de articole on-line in diferite domenii, intre care si cel medical, pe baza de abonament), intitulat “The effects of odors on Objective and Subjective Measures of Athletic Performance” (Efectele mirosurilor in aprecierea obiectiva si subiectiva a performantelor atletice).
Acesta analizeaza de asemenea, influenta mirosurilor asupra starii de spirit si a motivatiei, precum si implicatiile folosirii medicinii alternative, pentru a sustine antrenamentele sportive si pentru a imbunatati performantele sportive.
 Mai multe detalii aflati aici:
Studiul demonstreaza ca, uleiul de menta (Peppermint oil) imbunatateste antrenamentele sportivilor, dupa inhalarea mentei, acestia alearga mai repede, au mai multa putere si pot face, de exemplu, mai multe flotari.
Peppermint oil
  • aroma revigoreaza si energizeaza
  • deschide caile respiratorii
  • creste absorbtia de oxigen si imbunatateste performantele atletice
  • creste concentrarea
  • poate fi inhalat sau aplicat direct pe muschi
  • potenteaza gustul unei bauturi pentru sportivi, cand este amestecat cu aceasta.
Uleiul de salcie himalaiana (Wintergreen oil)
Wintergreen oil
  • Contine substanta biologica salicilat de metil si este indicat pentru eliminarea durerilor de cap si relaxarea muschilor, dupa miscare
  • are un efect asemanator cu aspirina
Un alt studiu efectuat in S.U.A. in 2007, de catre PubMed (biblioteca on-line de literatura medicala), a analizat efectele aplicarii uleiurilor esentiale in caz de durere in corp. Acesta este intitulat: “Effects of topical essential oil on exercise volume after a 12-week exercise program for women with fibromyalgia: a pilot study”.(Efectele aplicarii uleiurilor esentiale asupra volumului de exercitii fizice, dupa un program de exercitii de 12 saptamani, pentrufemeile cu fibromialgieun studiu pilot.)
Fibromialgia este o boala atipica ce poate fi identificata initial prin dureri in tot corpul, oboseala cronica si tulburari de somn. Mai cunoscuta in Statele Unite ale Americii si Canada decat la noi in tara, fibromialgia incepe sa fie tot mai des intalnita si in Romania. Nefiindu-i descoperite cauzele, aceasta boala este considerata a fi una extrem de misterioasa. Totusi, fibromialgia afecteaza intre 2 si 5% din populatie si in special femeile, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.Boala apare, de obicei, dupa o infectie puternica sau dupa o perioada intensa de stres, pe fondul unui organism slabit.
Detalii si concluzii despre acest studiu gasiti aici:
Acest studiu a comparat folosirea unui ulei placebo cu folosirea uleiurilor esentiale, combinata cu exercitii fizice: dupa 12 saptamani utilizatorul uleiurilor esentiale a fost mult mai activ fizic!
Uleiul Copaiba (Copaiba essential oil)
Copaiba oil
  • Contine 55% E -cariofilena, ca atare este unul dintre cele mai puternice uleiuri anti-inflamatoare
  • poate fi utilizat, printre altele, pentru a reduce inflamatia si durerea de muschi dupa antrenament
Pentru a afla cum poti procura aceste uleiuri esentiale, i-a legatura cu persoana care ti-a recomandat acest blog, iar daca ai gasit aceasta informatie independent, da clik aici pentru a vedea datele mele de contact.
Pentru o mai buna stare de bine, vitalitate si abundenta,
Iulia Vornehm

Niciun comentariu: