27 apr. 2014

BASHAR extraterestru - Timpul


“Din perspectiva noastra, nu exista asa ceva ca trecut sau viitor. Intelegem ca din perspectiva realitatii fizice, acestea au efecte experentiale in vietile voastre, dar in realitate, timpul nu este decat o stare a constiintei, e doar, intr-un sens, o perspectiva. TOATE EXISTA ACUM! Ceea ce numiti trecut exista ACUM, ceea ce numiti viitor exista  ACUM! Din perspective noastra, aceste idei de trecut si viitor sunt doar realitati simultane, coexistente in mod egal avand o frecventa diferita pe care voi le numiti, in mod convenabil, trecut si viitor pentru a putea trai experienta liniara a realitatii fizice pe care ati ales s-o aveti. Dar toate aceste realitati, toate aceste probabilitati, exista toate in “acelasi timp” - ca sa zic asa – intr-un mod atemporal. Analogia pe care o folosim adesea pe planeta voastra, cunoscandu-va tehnologia si inspirandu-ne din acea tehnologie pentru a alcatui o imagine ilustrativa, e fie televizorul, fie banda de film. Stiti ca atunci cand vizionati programe tv, in orice moment, chiar daca voi poate va uitati doar pe un post, stiti ca tot restul posturilor la dispozitie in acel moment, exista toate acolo, intr-un sens, sunt toate disponibile concomitent. Dar voi receptionati doar postul pe care sunteti reglati/acordati in acel moment. Dar daca schimbati canalul, puteti imediat vedea ca un alt post exista in acelasi moment, ca si cel pe care l-ati urmarit pana atunci. La fel, in ceea ce voi numiti tehnologia filmului, chiar daca stati in sala de cinema si vizionati filmul cadru cu cadru, la o anumita viteza (pentru a crea iluzia miscarii), stiti ca de fapt e vorba de cadru cu cadru, si chiar daca le vedeti in sala cadru cu cadru, unul dupa altul in ordine, daca sunteti cel ce proiecteaza filmul, va puteti uita la intreg filmul, puteti vedea fiecare cadru concomitent cu celelalte; stiti ca toate cadrele exista toate concomitent.
Ideea perspectivei superioare, perspectivei mintii superioare, e analoga cu cea a celui ce proiecteaza in cabina de proiectie, care se poate uita la intreaga banda de film, la toate cadrele de pe ea concomitent, si le poate privi in orice ordine, care nu trebuie sa fie neaparat liniara, continua.
Dar realitatea fizica e ca atunci cand esti in sala de cinema vizionand povestea, vizionand-o desfasurandu-se intr-un mod liniar, cadru dupa cadru, un cadru inaintea celuilalt, cadru cu cadru la o anumita viteza. Acea rata/viteza e reprezentativa pentru frecventa constiintei voastre si pentru felul cum ati ales sa experimentati ideea incarnarii voastre fizice.
Deci, cand vorbim de ideea de istorie trecuta si viitoare, trebuie sa  intelegeti ca toate astea, toate aceste realitati si toate aceste probabilitati coexista toate simultan, toate exista ACUM! AICI! Pentru ca exista doar AICI si ACUM.
De fapt, daca stati un pic si va ganditi, veti afla ca de fiecare data cand vreti sa stiti cat e ceasul, este intotdeauna ACUM, indiferent de conditii. Si de fapt nu aveti NICIO DOVADA cum ca trecutul exista. “O, ba da, avem. Avem tot felul de fotografii cu lucruri din trecut si fosile din trecut!” A, dar cand le aveti? ACUM. Ele exista acum. Nu exista in trecut. In acest sens, nu sunt o dovada a trecutului. Sunt reprezentative, sunt simbolice pentru o idée a unei experiente pe care o numiti trecut, dar dovada exista acum si nu face decat sa dovedeasca existenta prezentului. Nu exista dovada a trecutului si nici a viitorului.
Asta ne duce la o chestiune colaterala pe care aici, pe planeta voastra, o numiti prezicere, predictie mediumistica. Din nou, deoarece ideea e ca toate lucrurile coexista simultan in prezent, in realitate nu exista asa ceva ca prezicerea viitorului. Exista doar o perceptie a energiei ce exista in prezent, in momentul in care este facuta prezicerea. Percepeti energia prezenta; probabilitatile si verosimiltatea ca daca acea energie nu se modifica, atunci ea sa se poata manifesta, sa se poata desfasura - iarasi, in prezent! – va va permite sa traiti experienta a ceea ce a fost perceput. […] Trecutul si viitorul sunt ambele create din PREZENT, nu invers. Fiindca nu exista decat ACUM. Cand spunem ca “Fiecare schimbare e o schimbare totala” o puteti intelege la propriu. Pentru ca atunci cand va schimbati, nu numai ca va schimbati acum dar schimbati si potentialul oricarui concept al viitorului si in aclesi timp schimbati si potentialul oricarui concept al trecutului pentru ca toate exista in voi simultan, AICI si ACUM.
Aceasta constientizare va deschide catre un inalt grad de putere si libertate cand intelegeti ca daca va schimbati ideea despre voi insiva,- deveniti o noua persoana LA PROPRIU, la propriu, la propriu. Nu ne intereseaza cum credeti ca aratati inca in oglinda. Aia e o iluzie! E o iluzie a continuitatii pe care o creati. Cand schimbati orice la voi, de fapt sunteti LA PROPRIU, la propriu, la propriu o noua persoana, iar asta inseamna ca aveti un trecut diferit si un viitor diferit si ca puteti fi in acel moment orice, oricine va doriti sa fiti. […]
Amintiti-va ca ramane la latitudinea fiecaruia dintre voi, individual, si a tuturor in mod colectiv, sa formati acorduri privind faptul ca doriti sau nu sa perpetuati ideea conexiunii cu ceea ce va descriu ca fiind asa-numitul trecut si asa-numitul viitor. Pentru ca va sunt complet deschise, chiar daca exista anumite teme pe care ati fost cu totii de accord sa le explorati in aceasta viata si pe care toti ati fost de accord sa le impartasiti impreuna ca pe anumite daturi in realitatea voastra, exista inca un mare grad de flexibilitate, foarte mare - privind cum anume cu exactitate sustineti acea idée, acel accord si in ce forma trebuie sa se exprime aceste acorduri in realitatea voastra fizica. Un mare grad de flexibilitate; nu sunteti blocati/intepeniti, nu sunteti in niciun fel prinsi in capcana. Deci, va rog sa nu va simtiti asa, decat , bineinteles, daca va simtiti bine sa va simtiti asa, fiindca noi nu v-am rapi niciodata asta sau sa va fortam sa va simtiti bine daca voi nu vreti. […]
[…] In acest moment al evolutiei voastre, sa va amintiti cine si ce sunteti cu-adevarat …
Ati ajuns la sfarsitul ciclului limitarilor si incepeti sa va amintiti cine sunteti.  ”

Niciun comentariu: