22 apr. 2014

Dafinul

Istoricii spun ca specialistii in ierburi din perioada Evului Mediu spuneau despre foile de dafin ca au efecte benefice impotriva problemelor stomacale si de rinichi. De asemenea, acestia spuneau ca foile de dafin erau folosite ca tratamente impotriva ciumei.
Exista si credinta divina pentru foile de dafin. Se faceau un fel de coliere care odata purtate erau menite sa indepartezte toate relele. Uleiul volatil din frunzele si fructele dafin sunt foarte sanatoase ( insa nu in exces ) deoarece contin oxizi, mucilagii, pectin, tanin, rezine si lactona. Untul de dafin extras din frunzele de dafin este intalnit in fitoterapie si mai ales in pregatirea unor unguente. Untul de dafin se remarca prin proprietati diaforeice, expectorante, carminative si detoxifiante. Foile de dafin sunt recomandate in fazele de inceput ale astumui, laringitei, bronsitei sau gripei. Specialistii spun ca dafinul are capacitatea de a proteja organismul de orice pericol extern. In trecut, ca de altfel si astazi, indienii fumau coaja dafinului pentru a ajunge la o stare de calm, relaxare. Din foile si boabele de dafin se prepara o alifie care grabeste vindecarea ranilor si le vindeca pe cele care nu prind coaja cu alte leacuri.

лавр (400x431, 36Kb)

Din cele mai vechi timpuri, din frunzele de dafin se faceau amulete si talismane, acestui copac li se atribuiau proprietati magice.

Frunzele uscate, cele pe care le adaugam la produsele alimentare, este talismanul care apara de accidente si probleme, punand, astfel, o frunza de dafin
in mancare, nu ii imbunatatim doar gustul, dar o si incarcam cu energie de protectie.

Se crede ca frunzele uscate de dafin puse sub perna, daruiesc posibilitatea de a vedea vise profetice.



O frunza de dafin pastrata in casa este un talisman care protejeaza de fulger si
evenimente rele, iar o crenguta prinsa de patutul copilului vegheaza si protejeaza sanatatea lui.

Copacul de dafin plantat in gradina, devine un talisman-protector pentru tot neamul.

Frunza de dafin purtata pe corp protejeaza de deochi, in portofel - atrage bani, iar in buzunar - va ajuta sa obtineti un loc de munca potrivit.

Dafinul indeplineste dorintele.

Pentru aceasta se scrie dorinta pe frunza, apoi se arde, iar cenusa se pune in ghiveciul cu plante-flori sau in gradina.




Daca folositi dafinul pentru purificarea casei, se crede ca el ajuta in eliminarea obstacolelor si ajuta in obtinerea rezultatului dorit.

Dafinul este un instrument unic de curatare a pielii.

Din frunzele lui se pot pregati infuzii, masti, se folosesc pentru baie - pentru aceasta puneti frunzele de dafin intr-un saculet de panza si aruncati-l in apa fierbinte.

Cand apa s-a racit, scoateti saculetul si faceti baie.

Asa este el, dafinul CEL NOBIL.

закладка-3 (500x99, 94Kb)

Dumnezeu, creand Pamantul, ne-a lasat multe daruri.

Aflam despre ele la momentul potrivit.

Cand poate fi folosit dafinul? - Imprieteniti-va cu Luna, citind despre fazele Lunii, veti afla tot mai multe secrete.

Niciun comentariu: