20 mai 2014

Dieta uitata de timp

                                         
Va prezentam astazi un documentar fara mari pretentii, dar realizat cu suflet. Este un film simplu, dar convingator, despre 4 britanici obezi, dependenti de junk - food, care merg undeva in muntii Pakistanului, intr-un sat izolat, unde oamenii nu cunosc boliile „civilizatiei” (cancer, diabet, samd) pentru a experimenta pe pielea lor, timp de 1 luna, un alt stil de viata si de hranire intr-un mediu curat, simplu ... Stilul de viata al acelor oameni din satucul de munte din Pakistan nu este ceva miraculos, „cazut din cer” sau transmis prin chanelling de Arcturieni, ci este un echilibru intre hrana simpla, traditionala, facuta in acel loc (nu este nici dieta raw, nici vegana, nici vegetariana, nici dieta Montignac, nici dieta Young, nici regimul Oshawa, nici terapia Gerson si nici macar cura cu sucuri verzi cum poate s-ar astepta unii ... lol ...ci o dieta normala cu manacare de toate genurile, ce contine toate tipurile de alimente (inclusiv carne) mai mult sau mai putin procesate, dar curate, fara E-uri, aditivi, ingrasaminte chimice, antibiotice, samd), apa curata de la munte si miscare, munca fizica , intr-un mediu curat, neatins de poluarea „civilizatiei”.
In plus simplitatea acelor oameni le ofera si un plus de candoare si inima curata, intentii frumoase, ganduri luminoase care practic ambaleaza si dau stralucire acestui mod simplu de viata, pe care civilizatia occidentala l-a cam uitat. Pe la noi inca mai exista reminiscente ale acestui mod de a fi si de a trai in zonele mai izolate, in care damful „civilizatiei” occidentale nu a prea ajuns.
Sunt acei sateni „necivilizati” si needucati (ne-indoctrinati) mai fericiti, mai impacati cu viata si rostul lor pe acest pamant? Greu de spus ... Asa par, insa pe chipul lor se vede si traiul greu, munca bruta ... Poate ca echilibrul este undeva la mijloc ... Nici sa stai cu fundul toata ziua pe scaun la birou, sa faci doar munca intelectuala si sa fii sedentar, dar nici robotelul pamantului, sclavul muncii fizice ... Plus traiul intr-un mediu cat mai curat si mai izolat de „civilizatie” si ganduri luminoase. Credem ca aici ar fi un echilibru ... parerea noastra. Una peste alta, este un film ce merita vazut.
Care este rezultatul celor 28 de zile petrecute de englezi in acel colt uitat de lume, va lasam pe voi sa-l descoperiti urmarind filmul.
Aici!
http://www.dailymotion.com/video/x17e8be_dieta-uitata-de-timp-2008_shortfilms?start=2856
Sursa:http://fymaaa.blogspot.ro/2013/11/dieta-uitata-de-timp-20112013.html

Niciun comentariu: