14 mai 2014

Fenomenul OZN: Disparitia misterioasa a lui G.Taylor

                              
Desi sunt fenomene pentru care nu avem inca explicatii clare, foarte multi oameni cred cu tarie in existenta extraterestrilor si a faptului ca acestia ne-ar vizita. In toata istoria omenirii sunt numeroase povestile intalnirilor dintre oameni si 'cei veniti din ceruri'.
Relatarea disparitiei lui Granger Taylor, in anul 1980, este inca foarte controversata: Este adevar sau fictiune? Fiecare poate decide pentru sine cat de departe poate merge cu imaginatia in ceea ce priveste existenta fiintelor extraterestre si a intalnirilor care au avut loc intre acestea si oameni.
Aceasta este o relatare foarte populara printre cei curiosi cu privire la „fenomenul OZN”:
Disparitia misterioasa a lui Granger Taylor
In data de 29 noiembrie 1980, o furtuna violenta a lovit oraselul Duncan de pe Insula Vancouver, unde locuia Taylor. Din acea noapte, nimeni nu a mai auzit nimic despre acest om. Singura informatie ramasa de la el era un bilet adresat parintilor sai, care suna asa: „Draga Mama si Tata, extraterestrii m-au luat impreuna cu ei pe nava lor, pentru o calatorie interstelara de 42 de luni, pentru a explora vastul univers si pentru a ma intoarce apoi. Va las toate posesiunile mele, cum nu mai am nevoie de nimic dintre acestea.”
Taylor a lasat in urma 10.000 de dolari, o replica a unei farfurii zburatoare pe care o construise la casa parintilor sai si cam atat. Inaintea disparitiei, Granger Taylor anuntase ca va face o calatorie interstelara de 42 de luni, impreuna cu extraterestrii. Chiar daca el si-a anuntat prietenii inainte, nimeni nu se astepta ca asa ceva sa fie chiar adevarat. Cele 42 de luni despre care vorbea Granger ar fi trebuit sa se incheie in mai 1984, iar parintii sai Jim si Grace Taylor au lasat usa deschisa in acea zi, in speranta ca fiul lor va aparea. Dar el nu s-a mai intors niciodata.
Povestea lui Granger Taylor
Taylor poate fi considerat un fel de „copil prodigy” (genial). Se nascuse in Duncan, Insula Vancouver - Canada. Taylor renuntase la scoala in clasa a 8-a. Dar faptul ca nu si-a mai continuat studiile, nu il impiedica sa fie un adevarat talent in matematica si mecanica. La numai 14 ani el si-a construit o masina piesa cu piesa. La 17 ani a reconstruit un buldozer, iar la 20 a calatorit jumatate de mila prin padure pentru a gasi o locomotiva ramasa acolo, de pe urma Crizei financiare cunoscuta ca Marea Depresiune. In doi ani de zile, Taylor a reusit sa repuna locomotiva in functiune. Obiectele construite de el sunt acum expuse in muzeele locale.
Taylor avea o fascinatie pentru tot ce inseamna mecanica si mai tarziu a obtinut si un brevet de pilotaj. Dupa ce toate masinariile create de mintea umana devenisera banalitati pentru el, tanarul a inceput sa se gandeasca si la alte mijloace de transport. Era un om infometat de cunoastere, asa incat atentia sa a inceput sa fie indreptata catre ideea de OZN-uri si nave spatiale. A petrecut mai bine de jumatate de an proiectandu-si propria replica dupa o naveta spatiala, pe proprietatea parintilor sai; inauntrul acestei constructii petrecea ore in sir gandindu-se si studiind.
Citise toate cartile pe care le gasise despre OZN-uri si tehnologia navelor spatiale. Incerca sa inteleaga cum ar putea sa functioneze din punct de vedre mecanic, farfuriile zburatoare. Dupa lungi ore petrecute in nava sa, Taylor i s-a confesat unui prieten ca a fost contactat telepatic de fiinte extraterestre.
Prietenul sau a povestit dupa disparitie: „Mi-a spus ca i s-a intamplat in timp ce era in pat. Statea acolo si cineva din alta galaxie l-ar fi contactat telepatic… Nu il putea vedea. I-am spus ca nu putea sa fie doar mentala aceasta conexiune, dar el a spus ca era de parca acea fiinta vorbea doar mintii sale. I-a intrebat despre felul cum isi construiesc navele. Singurul lucru pe care i l-au dezvaluit era ca folosesc magnetismul.” Taylor i-a mai povestit prietenului sau si despre alte conversatii cu aceasta entitate care in final l-ar fi invitat sa se imbarce pe una din navele lor, intr-o calatorie de 42 de luni pamantesti, prin Univers.
Nu a dezvaluit nimic in legatura cu data sau locatia plecarii sale prietenilor sau familiei dar si-a scos in oras prietenii, la un fel de party de ramas-bun, chiar inainte de data disparitiei sale. Toata lumea credea ca ce spune el este doar un vis, dar nimeni nu ii desconsidera totalmente povestirile. "Era un tip foarte neobisnuit", povseteste un prieten de-al sau.
Prietenii si familia au fost socati in momentul cand si-au dat seama ca ceea ce spunea Taylor nu era deloc o gluma. Inaintea plecarii/disparitiei sale, Granger Taylor si-a pregatit un testament, lasand instructiuni parintilor despre cum sa foloseasca posesiunile sale. In noaptea de dinaintea disparitiei a avut o discutie lunga cu tatal sau vitreg, cand Taylor si-a exprimat gratitudinea pentru ceea ce facuse acest om pentru el. Mama sa era in vacanta si nu l-a mai vazut niciodata pe fiul ei, de atunci.
Granger Taylor
In jur de 6 seara, Taylor s-a refugiat in farfuria lui zburatoare si mai apoi, a fost ultima data vazut de catre o chelnerita, la un restaurant pe care acesta il frecventa. In acea noapte avusese loc o furtuna puternica ce ravasise orasul si afectase retelele de electricitate, lasandu-l in intuneric. A doua zi, vorba s-a dus repede: Granger Taylor disparuse. Despre acesta nu s-a mai auzit absolut nimic din acea noapte. Ultimul semn al existentei sale pe pamant a fost acel bilet scris de mana si adresat parintilor: „Ma duc pe o nava extraterestra…”, spunea el simplu. Si pana in ziua de astazi nu exista explicatie mai buna pentru disparitia sa.
Dupa patru ani de cautari neobosite prin spitale, aeroporturi, rapoarte despre autovehicule, Politia nu a reusit sa descopere nici macar un indiciu cu privire la unde ar fi putut sa dispara acest om. „Greu imi vine a crede ca fiul meu Granger poate fi pe o nava spatiala, dar daca exista vreun obiect zburator pe-acolo, sunt sigur ca el este cel ce l-a gasit”, spunea tatal sau.
Aceasta este o istorie de mult uitata printre analele rapoartelor si legendelor cu extraterestri si OZN -uri. Cine stie? Poate ca visul indraznet al unui tanar daruit, de a explora tehnologia navelor spatiale extraterestre in final a fost atins si poate chiar si acum, Taylor calatoreste in Universul interstelar nesfarsit…
Sursa acestei povestiri: http://earthweareone.com

Niciun comentariu: