20 oct. 2014

Tehnica de indepartare a stresului in 2 minute

Teama, stresul si diferitele tensiuni emotionale se manifesta in deplina concordanta cu dereglarea/blocarea circulatiei energetice in sistemul de meridiane. Cand blocajul circulatiei energiei este inlaturat starea emotionala se va transforma cu totul intr-o stare de bine interior, de bunastare.
Diminuarea blocajului va produce doar ameliorarea emotiilor si trairilor negative pe care le tratam.
In doua din numerele anterioare ale revistei au fost descrise pe larg aplicatiile multiple ale abordarii prin atingere si masare a unor puncte situate pe meridiane cu scopul atingerii unei stari de "Libertate Emotionala".
Tehnica de indepartare a stresului in 2 minute
Creata de Silvia Hartmann, bazata pe tehnica lui Gary Craig & John Diepold numita Tehnica Libertatii Emotionale, s-a nascut din incercarea de a oferi celor interesati o varianta prescurtata a TLE, deosebit de eficienta si aplicabila oriunde, imediat ce este necesar.
In timp ce urmati instructiunile descrise mai jos, urmariti sa mentineti atentia concentrata asupra cauzei care a dus la aparitia starii emotionale care va deranjeaza. Evocati cat mai exact problema care v-a produs deranjul emotional.
Remarcati cum, in timp ce expirand si inspirand profund masati usor punctele descrise, se instaleaza o stare de calm, usurare si bine interior. Relaxarea ia locul starii stresante.
Aceasta tehnica este numita Ambasadorul Tehnicii Libertatii Emotionale. Ea va permite sa testati intr-o maniera imediata si usoara beneficiile pe care le aduce masarea catorva din punctele meridianelor majore din acupunctura.
Redam in cele ce urmeaza pasii care trebuie urmati:
   1. masati usor cu degetul punctul de pe frunte unde incepe spranceana. Realizati un inspir si un expir profund.
   2. masati usor cu degetul punctul de pe frunte unde se termina spranceana. Realizati un inspir si un expir profund.
   3. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub ochi in dreptul pupilei (atunci cand ochiul priveste drept). Realizati un inspir si un expir profund.
   4. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub nas, deasupra mijlocului buzei superioare. Realizati un inspir si un  expir profund.
   5. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub mijlocului buzei inferioare. Realizati un inspir si un expir profund.
   6. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat in mijlocul fruntii (atat pe inaltime, cat si pe latime). Realizati un inspir si un expir profund.

Evaluati pe o scara de la 0 la 10 intensitatea subiectiva a starii emotionale inainte de a incepe si la sfarsit.
Evaluarea intensitatii este foarte importanta.
Daca observati ca starea nu a disparut complet atunci e necesar sa realizati din nou tehnica.
Sunteti gata?
Incepeti!
Dr. Florin Bebeselflorin.bebesel@gmail.com
sursa: armonianaturii.ro

Niciun comentariu: