31 ian. 2014

Metatron

                                                   
Metatron ne învata sa gasim masura corecta în iubire, munca, creatie, aducând în viata noastra echilibru, sanatate, armonie si seninatate. El este, astfel, martorul faptelor noastre bune si al tuturor acelor acte ale vietii si ale iubirii pe care nimeni în afara lui nu ni le cunoaste. Nimeni altul în afara lui nu a stocat evenimente, fapte si întâmplari în memoria Universului (care este, de fapt, Memoria Divina) asa cum a facut el, astfel încât, ori de câte ori ne este greu, prin rugaciune si prin credinta, noi sa primim de acolo starea sufleteasca sau ideea care sa ne salveze.Este alaturi de noi atunci când trebuie sa depunem eforturi importante, în cele mai diverse situatii: relatii afective, împlinirea unor aspiratii, renuntarea la obiceiuri nocive, aplanarea conflictelor prin întelegerea cauzelor etc.Ne rugam Arhanghelului Metatron sa ne încurajeze în întreprinderile noastre si sa ne acorde o viziune justa asupra a ceea ce avem de îndeplinit. În apelarile noastre sa-i cerem sa ne faca sa stim daca eforturile noastre sunt suficiente sau daca, dimpotriva, trebuie sa ne intensificam energiile pentru noi însine sau pentru ceilalti.
Sa ne bucuram împreuna de prezenta lui Dumnezeu în fiecare dintre noi!

Februarie                                                            FEBRUARIE

                               

Stii CLAR ce ai de facut. Daca in ianuarie faci curatenie, in februarie e timpul ACTIUNII. Vor fi multe evenimente, anumite alegeri le vei face tu, mai ales pe plan profesional, vei incepe sa te exprimi, vei spune sefilor ceea ce doresti, iti evaluezi mai clar munca, daca nu iti place jobul, incepi sa cauti altceva, te intrebi ce vrei sa faci si incepi poate un curs, dar pe masura ce inaintezi in luna te clarifici tot mai mult legat de ceea ce tu ai de facut. Va fi o luna mai mult dedicata aspectelor profesionale insa pot avea loc schimbari si pe planul personal, depinde de curatenia pe care ai facut-o in ianuarie. Daca nu reusesti sa te detasezi, pentru ca vei avea multe decizii de luati, iesi in natura, fa o plimbare, comunica cu copacii, cu frunzele. Lasa-te INVIORAT de natura si vei reusi sa iti dobandesti increderea, curajul si entuziasmul, ingredientele de care ai nevoie in aceasta luna.

Supravietuire

http://travel.descopera.ro/6911670-Zece-obiecte-care-iti-salveaza-viata
http://www.descopera.ro/stiinta/11993839-evadarea-din-iarna-scurt-tratat-de-supravietuire-in-anotimpul-rece
http://www.descopera.ro/stiinta/5047536-cum-supravietuim-apocalipsei-5-obiecte-pe-care-trebuie-sa-le-avem-la-indemana
http://www.catavencii.ro/Cum-o-sa-mi-petrec-sfirsitul-lumii-ii-azi-focul_0_6521.html
http://www.catavencii.ro/Cum-o-sa-mi-petrec-sfirsitul-lumii-apa-iii_0_6555.html
http://www.catavencii.ro/Cum-o-sa-mi-petrec-sfirsitul-lumii-hrana-iv_0_6564.html
http://www.catavencii.ro/Cum-o-sa-mi-petrec-sfirsitul-lumii-agricultura-vi_0_6589.html

 IN CAZ DE CUTREMUR
Trusa de prim ajutor trebuie să cuprindă:
• Apă(minim 4 litri de apă pe persoană/zi.  Aceasta trebuie reîmprospătată periodic 3-5 luni);
• Mâncare ( conserve sau semipreparate care nu necesită încăzire sau apă pentru a fi gătite sau consumate . Aveţi în vedere dieta sau tratamentul pentru copii şi bătrâni). Deschizător de conserve;
• Lanternă cu baterii de rezervă si/sau solara;
• Radio – tranzistori cu baterii de rezervă;
• Saci de gunoi) pentru depozitarea gunoiului, protejarea surselor de apă, a hainelor, sau culcuşului;
• Săpun sau dezinfectant, gel de spălat pe mâini care nu necesită apă;
• Hârtie igienică, diferite obiecte de igienă personală pentru femei şi copii;
• Strictul necesar de medicamente pentru cei cu boli cronice dar şi pentru diferite cazuri, dureri de cap, stomac, dezinfectant, bandaj, spirt, faşe, ochelari pentru cei care poartă;
• Farfurii de plastic, pahare, căni, folie de aluminiu, prosoape de hârtie;
• Bani lichizi, e posibil ca bancomatele să nu funcţioneze după dezastru;
• Încălţăminte etanşă, fixă pe picior, mănuşi de lucru ;
ieşire, ferestrele, uşile, sursele de alimentare, mâncarea, uneltele, etc. Pune-i la current pe toţi cei din casă cu acest plan;
• Stabileşte locuri de întâlnire ale membrilor de familie în caz de dezastru, în afara casei sau în casă în caz de evacuare urgentă şi ore de apel telefonic în caz de dezastru;
• Informează-te sau stabileşte plan de evacuare în şcolile unde învaţă copii tăi;
• Informează-ţi vecinii cu privire la numărul membrilor tăi de familie, inclusive animale de companie;
• Informează-te unde este cel mai apropiat adăpost din zonă;
• Fă copii după documentele de identificare personal, paşapoarte, păstrează aceste copii departe de casă în alt loc sigur sau la cineva de încredere.Salvează-ţi datele sau documentele importante scanate sau fotocopiate într-un e-mail ceva, un folder ,memorie externă;

Ne-am amintit ceea ce ne povesteau bunicii nostri: ca in timpul razboiului, taranii ascultau radioul cu galene, lipind firele de un cartof. 

30 ian. 2014

Artele Divinatorii


                                        
Artele divinatorii reprezinta toate metodele si mijloacele, prin care oamenii se conecteaza la Divinitate si la energia universala. Ele au aparut inca de la inceputurile omenirii, ca urmare a dorintei imuabile a omului, de a cunoaste tainele Universului, de a se cunoaste cu adevarat in profunzime, de a-si afla scopul pe pamant si a capata indicii sau chiar informatii clare, explicite, despre viitor.

ASTROLOGIE - stiinta bazata pe relatia dintre corpurile ceresti ale universului si pe influenta acestora asupra indivizilor, societatilor si evenimentelor. Are la baza un principiu universal, conform caruia “ce e sus, e si jos, ce e jos, e si sus”. Sau “precum in Cer, asa si pe Pamant”.

APANTOMANTIE – arta divinatorie, bazata pe semne reprezentand pasari, animale sau alte creaturi.

ANTROPOMANTIE - o metoda de divinatie care foloseste organele interne ale mortilor sau muribunzilor condamnati la sacrificiu.

ARITMOMANTIE / ARITMANTIE – arta divinatorie care foloseste asocierea dintre oameni si numere. Se aseamana cu numerologia.

ALEUROMANTIE – arta divinatorie care foloseste faina pentru prezicerea viitorului. Se scriu fraze pe bucati de hartie, dupa care acestea se introduc in bile de coca. Aceste bile se coc la cuptor, se amesteca de 9 ori, dupa care se impart celor care participa la acest ritual.

ASTROMANTIA - ghicirea dupa pozitia astrelor .

AUSTROMANTIE – metoda de divinatie ce are la baza studierea vanturilor si interpretarea formei norilor.

ALTE PRACTICI MANTICE: ghicitul in scrum de tigara, in fum, in zat de cafea, in frunze de ceai, in foc, in albus de ou, in nisip, in flacara lumanarii.

BIBLIOMANTIE – metoda de divinatie, avand la baza prezicerea de evenimente cu ajutorul bibliei.

BOTANOMANTIE – arta divinatorie, care se bazeaza pe arderea frunzelor de copaci.

CARTEA UMBRELOR = carte de ritualuri, retete, reguli, legi si alte documente magice importante in arta vrajitoriei.

CAPNOMANTIE - metoda de divinatie ce are la baza interpretarea miscarii fumului.

CARTOMANTIE – Arta divinatorie, folosita pentru prezicerea viitorului, cu ajutorul cartilor (Tarot).

CUASIMOMANTIE – metoda de divinatie, avand la baza o tehnica de aruncare a obiectelor in foc. Cei care foloseau aceasta metoda aruncau obiecte in foc, iar daca acestea nu ardeau sau ardeau greu, era semn bun.

CHIROMANTIE / CHIROGNOMONIA / CHIROLOGIA - cunoasterea caracterului oamenilor dupa liniile din palme si formele palmelor.

CITIREA IN FRUNZE DE CEAI SAU ZAT DE CAFEA – metoda care are la baza interpretarea formelor ramase pe peretii cestii de cafea, dupa golirea cestii sa pastrarea zatului.

CLEIDOMANTIE - metode de prezicere a viitorului cu ajutorul unei chei. Una din metoda avea la baza scrierea unei intrebari pe o cheie, dupa care aceasta era introdusa intre foile Bibliei. Cheia era mai apoi agatata, in asa fel incat sa i se permita sa se invarta — directia de miscare dicta raspunsul.

CLEROMANTIE – metoda de divinatie, care foloseste zaruri.

CRISTALOSCOPIE - ghicirea in sfera de cristal, care se bazeaza pe starea de halucinatie voluntara. Forma de divinatie bazata pe meditatia intr-o suprafata reflectorizanta (oglinda, sticla, cristal, luciul apei) pentru a obtine informatii paranormale.

CRITOMANTIE – are la baza studiul placintelor din orz.

CICLOMANTIE - forma de divinatie ce interpreta semnele ce se formau prin rotirea rotilor.

DAFNOMANTIE - Metoda de divinatie ce interpreta sunetul scos de ramurile unui laur aruncate in foc. Cu cat sunetele erau mai intense, cu atat erau mai bune prezicerile. Daca lemnul nu scotea nici un sunet, prezicerile erau sumbre.

DENDROMANTIA - ghicirea viitorului dupa freamatul copacilor si fosnetul frunzelor.

EMPYROMANTIA- ghicirea in foc, fum, flacari, zgomote.

FIZIOGNOMONIA - interpretarea formei si trasaturilor fetei .

FRENOLOGIE - interpretarea caracterului uman, prin studierea formei craniului persoanei respective.

GHICIT - diferite practici de prezicere a viitorului. In scrum de tigara, cafea, fum, frunze de ceai, etc.

GEOMANTIE - sistem de divinatie ce implica interpretarea de linii si corpuri geomoetrice.

GIROMANTIE - deriva din grecescul "giros" (cerc) si "manteia" (divinatie). Metoda de divinatie in care divinatorul mergea in jurul unui cerc pe care erau inscriptionate litere pana cand incepea sa ameteasca. Literele in dreptul carora divinatorul cadea sau directia in care acesta se prabusea crea un mesaj profetic.

GRAFOLOGIA - studiul scrisului de mana.

HIDROMANTIA - ghicirea in apa, dupa cercuri, valuri, limpezime, colorit.

HIEROMANTIA / HIEROSCOPIA - interpretarea aspectului maruntaielor animalelor de sacrificiu..

I CHING - straveche practica chinezeasca "cartea schimbarilor", ce descrie 64 de hexagrame ,folosite in practica divinatorie. Raspunsurile oferite de I-Ching implica o profunda filosofie chinezeasca.

METEOROMANTIA - interpretarea fenomenelor atmosferice.

METOPOSCOPIA - interpretarea semnelor fruntii.

NECROMANTIE - forma a divinatiei ce avea la baza comunicarea cu mortii, metoda a magiei negre.

NUMEROLOGIE - metoda de divinatie, bazata pe interpretarea numerelor si a calculelor.

ONIROLOGIE/ONIROMANTIE - modalitate de interpretare a viselor pe baza unui sistem de simboluri onirice sau psihologice.

ONOMANTIA - interpretarea literelor care compun numele unei persoane.

ORACOL - raspunsuri primite la o intrebare, considerate a veni de la zei, prin intermediul unui medium uman. Un oracol faimos este cel de la Delphi, unde Apollo dadea raspunsuri prin intermediul unei preotese.

ORNITOMANTIA - ghicirea dupa specia, zborul sau comportamentul pasarilor.

PENDULUL SIDERIC - metoda de divinatie cu ajutorul pendulului, excelenta pentru raspunsuri cu da si nu. Pendulul sideric este un obiect greu agatat de o ata care se considera ca poate localiza un anumit obiect sau loc sau poate oferi raspunsuri la intrebari personale.

PIROMANTIE - forma a divinatiei, care foloseste focul.

RHUNE - metoda de divinatie cu ajutorul unor pietre sau bucati de ceramic, inscriptionate cu un alfabet magic de origine germanica, scandinava sau norvegiana.

SPODOMANTIE - metoda de divinatie cu ajutorul cenusei ramase de la focurile de sacrificiu.

SPIRITISM - doctrina religioasa ce are la baza posibilitatea celor vii de a intra in legatura cu cei morti, prin intermediul unui medium.

STIHOMANTIE - prezicerea viitorului prin interpretarea unor pasaje aleatorii din mari carti ale literaturii universale.

TAROT/TAROLOGIE - un pachet special de 78 de carti, folosit in divinatie.

XILOMANTIE - divinatie cu ajutorul lemnului. Metoda pleaca de la interpretarea pozitiei micilor bucati de lemn gasite in calea cuiva.


Ianuarie


Din prima luna a anului 2014, suntem pusi la treaba. E necesar sa ne ascultam inima si nu doar asta ci sa facem alegeri din inima. Ca este vorba despre viata profesionala, viata personala, sanatate, locuinta etc. e timpul CURATENIEI. Caratenie vom face tot anul, ca vrem ca nu vrem, pentru ca anul acesta nu ne mai este permis sa mergem in nestire, enecesar sa fim readusi pe drumul cel bun. Iar pentru a fi pe acest drum e necesar sa facem alegeri, alegeri ale sufletului. E timpul sa ne asumam responsabilitatea asupra propriei vieti si sa actionam cu incredere si credinta. E timpul sa ne ridicam deasupra fricii si sa credem in puterea iubirii iar iubirea nu ne poate dezamagi niciodata. Doar facand curatenie putem face loc pentru ceea ce e menit pentru noi sa apara in viata noastra. Asadar vezi care sunt aspectele din viata in care nu simti implinire, in care simti ca ceva lipseste, in care totul merge greu... Intreaba-te daca iti asculti intuitia, intreaba-te ce simti, STII SIGUR CE SIMTI, doar nu recunosti. Cere ajutorul ingerilor sa iti arate daca crezi ca nu stii si accepta ceea ce vine spre tine.. E DOAR SPRE BINELE TAU. Exprima-ti emotiile si actioneaza conform sentimentelor tale. Si nu uita esti protejat si iubit pentru ca ESTI COPILUL LUI DUMNEZEU si el va avea mereu grija de tine. Indiferent de ce alegeri o sa iei, atat tu cat si cei afectati de deciziile tale, sunteti protejati si iubiti. Nu uita ca facand ceea ce simti ii vei ajuta si pe ceilalti care sunt atasati de tine sa se desprinda. ALEGE PENTRU TINE SI INCETEAZA SA MAI FACI COMPROMISURI! MERITI tot ce e mai frumos pe lumea asta insa e necesar sa faci loc si sa crezi! Ingerii iti respecta liberul arbitru si iti respecta alegerile, oricare ar fi ele. Arhanghelul Rafael te ajuta in aceasta luna cu tot ceea ce inseamna videcarea ta emotionala dar si fizica.

29 ian. 2014

100 de site-uri cu carti gratuite

http://bookaholic.ro/100-de-site-uri-cu-carti-gratuite.html

Cobra

http://burebista2012.blogspot.ro/2013/12/cobra-actualizari-privind-resetarea.html

Schimbati-va obiceiurile


 Acest corp este cheia tuturor simbolurilor...
"Incepeti cu propriul corp. Simtiti-va confortabil.
Solutia consta in a avea curajul de a va cunoaste propriul ego; realitatea asa cum este.
Si sa puneti deoparte toate problemele voastre.
Insa trebuie sa va cunostreti problemele pentru a le putea pune deoparte. 
Intrerupeti reflexul conditionat.
Ucideti trecutul, schimbati-va numele, schimbati-va miscarile. Purificati-va mintea. Purificati-va inima. Purificati-va sexul.
Faceti ordine in viata voastra sexuala, afectiva, mentala. Deveniti un om nou.
Schimbati-va toate obiceiurile.
Cred ca fiecare dintre noi poarta in inconstient ideea perfectiunii sale.
Acest corp nu este corpul meu pentru ca nu am creat acest corp. Am primit acest corp.
Mi-am primit viata. Nu mi-am creat viata. Viata mea nu este cu adevarat viata mea. Este un dar.
Acest corp este incarcat cu intelepciune universala.
Cheia este corpul uman.
Acesta contine totul.
Inconstientul nostru este infinit de intelept. El cunoaste perfectiunea noastra. Putem fi perfecti. Putem fi oameni completi.
Cred ca in aceasta civilizatie nu suntem ceea ce suntem de fapt.
Traim sub posibilitatile noastre. Sub posibilitati. Insa invatam, asemeni copiilor.
Sunt foarte optimist.
Insa aceasta societate iti ofera o perceptie falsa a propriului corp."
(Alejandro Jodorowski -

Atingerea Vindecatoare


Atingerea vindecătoare
Atingerea vindecătoare
Mulți au auzit despre dimensiunea vindecătoare a atingerii, dar puțini cred că aceasta face parte din natura adâncă a Ființei fiecăruia. Vindecarea prin atingere este, de fapt, o vindecare prin Conștiență, prin intenție, prin deschidere față de celălalt și față de dimensiunea numinoasă a propriei ființe, este o vindecare prin compasiune și prin recunoașterea naturii comune a adâncurilor oricărei ființe umane cu alta.
Aspectul vindecător al atingerii nu este o chestiune de tehnică, ci mai curând de nivel de Conștiență, de percepție, o chestiune de paradigmă prin intermediul căreia percepem realitatea. De aceea, această Călătorie a Inimii orientată către explorarea dimensiunii vindecătoare a atingerii, este destinată acelora dintre voi care au parcurs minimum câteva etape ale explorării de sine.
”A atinge” nu înseamnă doar a pune mâna. Atingerea este o conexiune cu celălalt nu doar fizică, ci energetică, emoțională, mentală, presupune o comuniune pe toate nivelurile. Este nevoie de o stare interioară articulată în jurul inimii, o anumită pace a minții, o stare de deschidere care nu este accesibilă decât prin intermediul practicii Respirației Conștiente și a Prezenței. De aceea prima etapă a acestei Călătorii va fi dedicată exercițiului Prezenței, ca stare de intrare în conexiune cu celălalt.
Vom explora articularea interioară a ființei și vom exersa împreună funcționarea în modelul sferic asupra realității. Vom vedea cum energiile creatorului din fiecare din noi sunt structurate pe diferite niveluri de densitate, și vom lucra cu fiecare dintre aceste niveluri. Vom învăța să recunoaștem, prin experiență, manifestările diferitelor tipuri de conținuturi ale conștiinței în corp, care nu este altceva decât o oglindă a tuturor proceselor care se petrec pe nivelurile mai subtile.
Totul, corpul fizic, energetic, emoțional, mintal și corpurile noastre spirituale nu sunt altceva decât modulări interioare ale centrului fiecăruia din noi. Vom explora navigația pe diferite paliere ale ființei și, mai ales, Încrederea de a ne deschide față de celălalt, oricine ar fi și orice structură interioară ar avea, fără de care nici o Comuniune și nici o vindecare nu este posibilă.
Vindecarea este întotdeauna o vindecare de trecut, de credințe și sisteme rigide, este o vindecare a gândirii strâmte, a judecății față de sine și față de ceilalți. Orice vindecare este o întregire. Nu există vindecător și vindecat, ci doar oameni care se vindecă împreună.
 
Horia Țurcanu & Elena Francisc
 

Exercitii de Bioenergie


Reguli generale
După o frecare uşoară a palmelor, vom aplica pe o zonă bolnavă palma dreaptă (la stângaci, palma stângă), lăsând cealaltă palmă deschisă şi orientată în sus. După o oarecare experienţă se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu ţineţi palmele lipite de zona bolnavă mai mult de 5-10 minute. Dacă în această perioadă vă simţiţi obosiţi sau aveţi o stare de moleşeală accentuată, trebuie să vă opriţi şi să vă odihniţi.
La finalul şedinţei mâinile se vor scutura puternic de câteva ori, gândindu-ne că aruncăm în pământ sau într-un foc imaginar toate “deşeurile” de energie negativă. Este bine să se lucreze cu mâna dreaptă pe partea stângă a bolnavului iar cu mâna stângă pe partea dreaptă a acestuia. Aceasta deoarece se ţine cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor şi a părţilor corpului.
Astfel, putem considera că palma şi partea dreaptă a corpului este plus, iar palma şi partea stângă a corpului este minus. Prin diferenţă de polaritate, energia va circula mult mai bine. Dacă zona pe care trebuie aplicată palma este mare (de exemplu, plămânii), aceasta va fi aplicată cu degetele răsfirate, dacă zona este mică (de exemplu, ochii), palma va fi aplicată cu degetele lipite.
Nu este necesar întotdeauna ca palmele să fie aşezate direct pe piele, dar este indicat în cazurile de entorse, fracturi, diverse traumatisme fizice etc. Este bine ca pacientul să fie îmbrăcat în haine lejere, dacă se poate din bumbac sau alte fire naturale şi să înlăture obiectele din metal (cercei, brăţări, inele etc.). 
Vindecarea cu ajutorul palmelor
Vă prezentăm o metodă simplă de autoajutorare, uşor de aplicat, utilă în familie, putându-se aplica în cuplu.
În centrul palmelor există câte un centru energetic secundar, care are legătură cu centrul energetic aflat în creştetul capului numit Sahashrara, centru prin care noi absorbim energie de cea mai înaltă calitate din cosmos, de la Divinitate. Vom învăţa să utilizăm aceşti centri pentru a-i ajuta pe alţii sau chiar pe noi înşine.
La persoanele dreptace, centrul din palma dreaptă emite un flux de energie legat direct de centrul din creştet, iar centrul din palma stângă absoarbe un flux energetic aproximativ egal cu cel emis de centrul din palma dreaptă.
Utilizarea palmelor
Înainte de a utiliza palmele în vederea ajutării cu energie, este util a face următorul exerciţiu: stând în picioare cât mai relaxat, se inspiră profund pe nas iar pe expirare se “trimite” energia spre creştetul capului, se inspiră din nou, dar de data aceasta odată cu expiraţia energia se focalizează spre locul dintre anus şi organele genitale. Trimitem deci alternativ energie când spre creştet (centrul energetic Sahashrara), când spre zona dintre anus şi organe genitale (centrul energetic Muladhara). Acest exerciţiu are ca scop activarea mai puternică a celor doi centri, creând tot odată un echilibru YinYang a sistemului energetic propriu. Este bine ca acest exerciţiu să-l efectuăm zilnic, timp de 5-10 minute, având grijă să nu forţăm procesul respiraţiei.
Exercitii bioenergie
Închideţi ochii, vă relaxaţi uşor respirând lent dar ritmic, până simţiţi că sunteţi cuprinşi de o stare de bine. Apropiaţi-vă palmele deschise în faţa corpului, la nivelul ombilicului (cu ochii închişi), şi încercaţi să simţiţi energia care curge din centrul palmei drepte spre centrul palmei stângi. Apropiaţi şi depărtaţi palmele, la început între 5 şi 20 cm, iar apoi pe distanţe din ce în ce mai mari, pe măsură ce veţi avansa. După ce va trece o perioadă de timp de exersare, palmele dumneavoastră vor deveni mai sensibile. Din când în când este util să ne frecăm palmele până când vor deveni calde (activând astfel centrii din palme şi centrul din creştetul capului), iar apoi trecând din nou la exersare. După ce aţi început să simţiţi căldură, furnicături sau înţepături (senzaţiile diferă de la om la om) continuaţi acest exerciţiu, dar cu ochii deschişi. Mai târziu veţi observa că începeţi să percepeţi aceste senzaţii foarte uşor şi cu ochii deschişi. Puteţi trece acum la palparea energetică a antebraţului, a zonei din jurul capului, a genunchilor, a întregului dumneavoastră corp. La început veţi plimba palma la o distanţă de 10 20 cm de oricare zonă pe care o palpaţi energetic, după mai mult antrenament reuşind să măriţi această distanţă până la un metru sau chiar mai mult. Nu trebuie să insistaţi prea mult chiar de la început, nu forţaţi percepţia, încercaţi mereu să rămâneţi relaxaţi, fiind doar atenţi la ce se întâmpă sub palmele dumneavoastră.
Exercitii ajutatoare
a) Cu palmele faţă în faţă, se inspiră profund pe nas, concentrând atenţia în centrul palmei stângi. La expirare atenţia dumneavoastră se va focaliza în centrul palmei drepte. Exersând, după un timp, veţi percepe,în timpul expirării, cum energia se va accelera de la palma dreaptă spre palma stângă, iar în timpul inspiraţiei cum energia se va grăbi să ajungă din palma stângă spre cea dreaptă, trecând prin braţul stâng, stern, braţul drept, ieşind apoi prin palma dreaptă. Dobândind experienţă, acest flux vi se va părea că se învârte continuu între palma dreaptă, palma stângă, braţul stâng, stern, braţul drept, palma dreaptă, astfel închizându-se un circuit. La stângaci, fluxul va circula invers.
b) Se ţine una din palme în plan vertical, iar cu degetul arătător al celeilalte mâini (ţinut la o distanţă cuprinsă între 10-15 cm) îndreptat spre palma opusă, se vor trasa spirale, cercuri, linii etc. până veţi reuşi să creşteţi sensibilitatea palmelor. Încercaţi să faceţi acest exerciţiu descriind aceleaşi trasee cu degetul şi pe dosul palmei opuse. Dacă senzaţiile sunt clare şi pe dosul palmei, înseamnă că aţi ajuns la o sensibilitate foarte bună.
c) Ca un amuzament, puteţi încerca să direcţionaţi fluxul de energie din deget prin cap, picior, torace, palma sesizoare fiind întotdeauna în cealaltă parte a corpului.
Atenţie, după ce aţi dobândit sensibilitate,va trebui să vă realizaţi singuri codificarea şi decodificarea semnalelor recepţionate, reuşind foarte uşor să diferenţiaţi diverse probleme de sănătate.Veţi putea astfel diferenţia diverse “goluri”, “vârfuri”, “benzi” de energie, senzaţii de cald sau rece în dreptul unor organe, pulsaţii ale organelor sau zone cu energie densă sau rarefiată. Puteţi, de asemenea, palpa energetic diverse plante, animale, minerale.
   
- See more at: http://naturaly.ro/exercitii-de-bioenergie/#sthash.RjLKGvdi.dpuf
 

Exercitiu rapid de energizare


1150890_491321260959401_1637175664_nCu totii avem momente cand starea noastra nu este una dintre cele mai bune.Ne putem simti lipsiti de vitalitate sau suntem sub greutatea unor  ganduri sau trairi care ne secatuiesc energetic.Pentru a iesi din aceasta stare ,va propun urmatorul exercitiu:
Pe inspiratie: inspir vitalitate,iubire,lumina,sanatate,vindecare,abundenta si tot ce am eu nevoie pe toate planurile (spiritual,mental,emotional,fizic,material ) pentru evolutia mea pe toate planurile (spiritual,mental,emotional,fizic,material) in armonie cu Universul si cu Legile Divine .
Inspiram puternic pana ce simtim ca aerul  ne umple plamanii si abdomenul.
Pe expiratie : expir tot ceea ce este negativ in mine si rog pe Bunul  Dumnezeu sa transforme in lumina toata negativitatea pe care eu am eliminat-o.
Si expiram puternic pana golim tot aerul inspirat.
Multumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce am primit.
Efectuam acest exercitiu de 2-3 ori consecutiv sau pana simtim ca starea noastra interioara s-a schimbat ( in general dupa ce repetam de 3 ori exercitiul, apare echilibrul interior ,starea de bine).
Sa fie de folos!

Budha

"Sa nu crezi nimic din ceea ce ai citit sau ai auzit ,chiar daca am spus-o eu, daca nu este in acord cu propria ta gindire si cu propriul tau bun simt "


                                          

Boli cu transmitere Spirituala

 


1. Spiritualitatea de tip “fast-food”: Amestecaţi spiritualitatea cu o cultură occidentală care promovează viteza, multitasking-ul şi recompensarea imediată şi veţi obţine probabil o spiritualitate “fast-food”. Ea provine din fantezia noastră, comună şi de înţeles, că eliberarea de suferinţa umană poate fi un proces rapid şi uşor. Totuşi, un lucru este clar: transformarea spirituală nu poate fi obţinută dintr-o dată.

2. Falsa spiritualitate: Este tendinţa de a umbla, a te îmbrăca şi a acţiona aşa cum ne imaginăm că ar face o persoană spirituală. Dar aceasta este doar o imitaţie a realizării spirituale autentice, precum sunt produsele contrafăcute vândute ieftin pe la colţul străzii.

3. Motivaţie confuză: Deşi dorinţa noastră de evoluţie spirituală poate fi autentică, ea este deseori amestecată cu motivaţii mai pământeşti, cum ar fi dorinţa de a te simţi iubit, dorinţa de a fi legat de cineva, nevoia de a-ţi umple goliciunea sufletească, credinţa că drumul spiritual îţi va alunga orice durere şi ambiţia spirituală, adică dorinţa de a fi cineva “special”, mai grozav ca alţii.

4. Identificarea cu experienţele spirituale: În această boală ego-ul îşi asumă meritul experienţei spirituale şi începem să credem că noi suntem întruchiparea iluminării. De obicei, fenomenul nu durează la nesfârşit, dar tinde să se prelungească la cei care se consideră persoane iluminate sau care au statutul de învăţători spirituali.

5. Ego-ul spiritualizat: Boala apare când structura profundă a personalităţii este profund pătrunsă de concepţii şi idei spirituale. Ego-ul se retrage la adăpost sub această carapace “spirituală”, ceea ce îl face impenetrabil la critici, sfaturi, feedback, stimuli proaspeţi. Ne blocăm creşterea spirituală reală tocmai în numele ideilor noastre îndelung elaborate, dar pietrificate, despre spiritualitate.

6. Producerea pe bandă rulantă de maeştri spirituali: La ora actuală există numeroase şcoli şi tradiţii spirituale la modă care îi fac pe discipoli să creadă că ei se află la un înalt nivel de iluminare spirituală, lucru departe de a fi adevărat. Totul se produce conform reţetei: primeşte lumina, trăieşte experienţa mistică şi – gata! – eşti iluminat şi pregătit să-i iluminezi şi pe alţii în acelaşi mod. Problema nu este că astfel de oameni predau lecţii despre spiritualitate, ci că ei se cred a fi ajuns deja maeştri.

7. Orgoliul spiritual: După ani de eforturi, practicantul atinge un anumit nivel real de înţelepciune, ceea ce îi stimulează mândria, sentimentul de “superioritate spirituală”. Boala se manifestă sub forma gândurilor de genul “sunt mai bun, mai înţelept şi deasupra celorlalţi, fiindcă eu sunt un om spiritual.”

8. Mintea colectivă: Cunoscută şi sub numele de gândire de grup, mentalitate de sectă sau boală de ashram, este un virus insidios al dependenţei. Într-un grup spiritual se fac convenienţe subtile şi inconştiente despre cum ar fi corect să gândeşti, să umbli, să te îmbraci, să acţionezi. Indivizii şi grupurile infectate cu acest virus resping persoanele, atitudinile şi circumstanţele care nu se conformează regulilor nescrise ale grupului.

9. Complexul “poporului ales”: Acest complex de superioritate nu aparţine exclusiv evreilor. Este credinţa că “Grupul nostru este mai evoluat spiritual, mai puternic, mai iluminat, pur şi simplu, mai bun decât orice alt grup”. Acest crez maladiv nu trebuie confundat cu recunoaşterea faptului că ai găsit calea cea mai bună pentru tine, adică învăţătorul spiritual sau comunitatea potrivită ţie!

10. Virusul mortal – “Am ajuns!”: Această boală este terminală, mortală pentru evoluţia noastră spirituală. Este vorba de credinţa că “am ajuns” la scopul final al căii spirituale. Din momentul în care credem că nu mai este nimic de atins, progresul spiritual şi orice dezvoltare ulterioară încetează.

În dobândirea discernământului pe calea spirituală este important să ne descoperim bolile ego-ului şi autoînşelării, al căror morb îl avem cu toţii. Atunci avem nevoie, mai mult decât oricând, de simţul umorului şi sprijinul prietenilor spirituali veritabili. Când înfruntăm obstacolele de pe cale, pot interveni şi clipe când cădem în disperare şi ne scade stima de sine, sau ne pierdem credinţa în disciplina pe care o urmăm. Totuşi, trebuie să ne păstrăm credinţa în noi înşine şi în ceilalţi ca să putem realiza ceva important pe lume.