4 mar. 2015

Cele 3 mari legi ale magiei

Imagini pentru magic laws
     I. Legea inregistrarii
     Se poate sa ne indoim de existenta lui Dumnezeu, sa credem sau sa nu credem in ingeri sau in diavoli, in Cer si in Infern, dar exista un lucru asupra caruia nu ne putem indoi, anume ca gândurile, sentimentele noastre se inregistreaza in noi si in afara noastra, lasa deci urme.
Cunoasterea acestei legi este la baza intregii vieti morale si spirituale: din moment ce totul se inregistreaza, nu ne putem permite sa facem orice, sa avem orice gând, orice sentiment, orice dorinta, pentru ca vor exista consecinte.
Evident, aceasta idee e noua pentru multi.
Faptul ca exista oamenii care sunt inteligenti, instruiti, avansati tehnic, care fac inregistrari, asta da, asa e, nu avem decât sa vedem atâtea imagini, cuvinte, muzica care sunt inregistrate.
Dar natura, cum poate ea face inregistrari?
Ei bine, aici vedem câti oameni sunt ignoranti.
     In realitate, nu putem gasi nimic in lumea vizibila care nu exista deja in lumea invizibila. Inteligenta cosmica a devansat oamenii si chiar i-a depasit: inregistrarile sale sunt de o natura mult mai subtila decât aceea pe care ei ar putea-o face. Inteligenta cosmica, care a vrut sa aiba arhive, a decis ca toata istoria universului sa fie inregistrata; ea a conceput creatia in asa fel incât pamântul, muntii, si mai ales pietrele sa conserve aceasta istorie.
     Fiecare eveniment se reflecta in toate obiectele din jur si lasa urme, si putem spune ca aceste urme sunt de nesters, ele sunt profund ascunse sub alte straturi care sunt ingramadite deasupra, dar exista si putem sa le regasim.
Aceste urme reprezinta arhivele "Akashe".
Dar cum oamenii nu si-au dezvoltat acele facultati care le-ar permite sa descifreze aceste inregistrari, ei emit ipoteze si construiesc teorii pe care sunt repede obligati sa le abandoneze pentru ca se arata inexacte.
     Marile evenimente ale istoriei universului sunt inregistrate, de asemenea si micile evenimentele ale vietii noastre cotidiene.
Tot ceea ce facem in locurile in care locuim lasa amprente, imagini, clisee, o intreaga memorie e acolo, fixata in planul eteric, pe pereti, pe mobile, pe obiecte, si daca apelam la un medium sau la o persoana sensibila, ea va va putea spune in detaliu ce s-a intâmplat in aceste locuri.
Lasam urme pe toate obiectele pe care le atingem, si chiar daca nu le atingem, insasi prezenta noastra, corpul nostru astral, etc., se imprima pe ele.
Iar asupra locurilor pe unde trecem, asupra persoanelor pe care le frecventam, lasam de asemenea urme, bune sau rele, luminoase sau intunecate.
De aceea e atât de important de a lucra asupra gândurilor si sentimentelor pentru a le ameliora, a le purifica, pentru ca stim ca nu numai prin actele noastre, ci si prin gândurile, sentimentele noastre putem face rau sau bine.
     Dar inainte de a se înregistra si de a lasa urme in exterior, gândurile si sentimentele noastre se inregistreaza si lasa urme in noi.
De aceea, cel care a nutrit mult timp gânduri si sentimente de gelozie, egoism, rautate va sfârsi intr-o zi prin a fi paralizat si otravit de toate urmele lipicioase si intunecoase pe care gândurile si sentimentele lui le-au lasat in el.

     Proba ca totul se înregistreaza in noi e ca o persoana poate sa-si aduca brusc aminte o scena petrecuta cu zeci de ani in urma, in copilarie. Altele, victime ale unui grav accident in care erau pe punctul de a muri, povestesc cum si-au vazut toata viata derulându-se invers cu o mare viteza, ca o bobina de film.
Cum se face ca acestea nu au fost sterse?
Cunoscând aceasta lege a inregistrarii, sunteti obligat sa fiti rezonabil, prudent, atent, pentru a nu comite acte reprobabile, pentru ca, mai repede sau mai târziu, nu numai ca acestea va vor reveni in constiinta si veti avea remuscari, dar vor produce evenimente si fenomene suparatoare.
Pentru ca, nu numai ca totul se inregistreaza, ci in virtutea legii afinitatii, ceea ce ati inregistrat rau va produce efecte in lumea vizibila si invizibila, perturbând ordinea atomilor si electronilor si atragând forte ostile care vor veni sa va inhate intr-o zi.
     Desigur, multi accepta aceasta idee a unei legi a inregistrarii, dar nu ajunge de a o accepta, trebuie ca in viata cotidiana sa tinem cont de existenta ei peste tot, orice ati face, straduiti-va sa nu lasati decât urme luminoase.
Sunteti pe un drum: binecuvântati acest drum cerând ca toti cei ce trec pe acolo sa primeasca pacea si lumina si sa fie antrenati spre calea buna. De ce sa traiti in inconstienta si sa nu inregistrati decât dezordini si murdarii? De ce sa nu incercati sa lucrati ca soarele care impregneaza fara incetare universul cu lumina sa, caldura sa, viata sa, generozitatea sa?
Incercati sa nu va lasati atrasi de activitati haotice, distructive, negative, pentru a invata cum sa actionati fata de creatie si creaturi. Si peste tot, asupra a tot ce atingeti, peste tot pe unde mergeti, gânditi-va sa nu lasati decât urme de lumina si de dragoste, pentru ca oamenii sa vibreze la unison din ce in ce mai mult cu lumea divina.
     II. Legea afinitatii
     Toti cei care au studiat relatiile dintre fiinta umana si cosmos au descoperit ca exista intre acestea o corespondenta absoluta. Fiecare vibratie tinde sa gaseasca o alta vibratie asemanatoare cu ea pentru a fuziona cu ea, toate creaturile, prin vibratiile lor si prin lungimea lor de unda, intra in raport cu alte fiinte, alte entitati si alte forte in univers care poseda aceeasi lungime de unda, aceleasi vibratii.
Deci, prin gândurile, sentimentele, actele sale, omul intra in afinitate cu regiuni, creaturi vizibile sau invizibile care poseda aceleasi lungimi de unda si le atrage.
Dar cum oamenii ignora aceste adevaruri, ei fac totul fara sa se gândeasca si apoi sunt mirati de a se gasi in situatii groaznice.
Daca va straduiti sa aveti numai gânduri luminoase, sentimente pure, generoase, veti atrage din spatiu entitati, elemente, care sunt in afinitate cu gândurile si sentimentele voastre, si astfel veti fi din ce in ce mai mult ajutati, sustinuti.
     Lumina Stiintei initiatice ne da toate puterile de a crea viitorul pe care il dorim. Si daca stim sa alimentam in noi anumite stari interioare elevate, nimic nu va putea sa ne impiedice sa intâlnim fiinte frumoase, luminoase, nobile, pe care dorim sa le intâlnim.
De câte ori nu va simtiti dezorientati, nefericiti! Nu mai stiti ce sa faceti pentru a iesi din aceasta stare si ramâneti asa, facându-va griji. De ce nu incercati sa mergeti lânga fiinte care va pot ajuta? Aceste fiinte sunt aici, peste tot, aproape de voi, si daca nu fac nimic pentru a va ajuta, este pentru ca nu stiti sa le chemati. Pentru a le face sa va auda vocea, trebuie cel putin sa incercati sa aveti o gândire benefica, sentimente benefice, sa indepliniti un act dezinteresat; atunci, aceste fiinte simtind ca vibrati pe aceeasi frecventa cu ele, vor fi obligate sa se apropie de voi pentru a va veni in ajutor.
     Gândurile, sentimentele, actele voastre sunt cele care determina absolut natura elementelor, fortelor si fiintelor care vor fi trezite undeva in spatiu si care, mai repede sau mai târziu vor sosi la voi. Aceasta lege a afinitatii e una dintre cele mai mari legi magice si ea trebuie sa va conduca intreaga viata.
In fiecare zi, când simtiti anumite gânduri, sentimente ce va traverseaza spuneti-va: "Iata, acest gând, acest sentiment, este obligatoriu in afinitate cu elemente, regiuni ale spatiului, de o natura determinata. Daca intru in relatie cu ele, voi atrage ceva bun sau ceva rau?"
Daca vedeti ca e bun, mergeti, daca nu, atentie!

     V-am mai spus: noi suntem ca niste pesti in oceanul cosmic. Pestii traiesc in mare, in oceane, si fiecare atrage spre el elementele care corespund naturii sale, pentru a-si forma corpul: o anumita talie, un anumit cap, mare sau alungit, o anumita coada, anumiti solzi, stralucitori, colorati, sau stersi si cenusii. E la fel si pentru noi: suntem pesti aruncati in oceanul vietii si devenim intr-un fel sau altul dupa elementele pe care le-am atras pentru a forma diferitele noastre corpuri: fizic, astral, mental, etc.
Intâlniti, de exemplu o fiinta handicapata in toate domeniile: aceasta vine din incarnarile anterioare unde, din ignoranta sa sau din vointa sa slaba, a atras entitati si curenti negativi care acum o tulbura si o tin legata. Altii, din contra, au atras in incarnarile lor precedente toate elementele care fac din ei acum fiinte inteligente, capabile, frumoase, pe care toti le iubesc si le admira.
Vedeti cât e de important sa cunoasteti aceasta lege a afinitatii si trebuie sa va puneti imediat pe treaba pentru a atrage particule de o natura asa de luminoasa, incât totul sa inceapa sa se amelioreze in voi.
     III. Legea actiunii si reactiunii
     Putem studia lucrurile din multe puncte de vedere: fizic, chimic, astronomic, politic, financiar, etc., si este foarte bine, dar când nu le studiem din punct de vedere magic, nu cunoastem esentialul.
Da, daca nu cunoastem cum actioneaza lucrurile asupra noastra, cum ne influenteaza, nu cunoastem esentialul. Ori, totul actioneaza asupra noastra, tot ce traieste in natura ne influenteaza: soarele, stelele, plantele, pietrele, animalele... Chiar si comportamentul oamenilor este si el magic: privirile, gesturile, cuvintele.
Din pacate, prea putini dintre ei sunt constienti de efectele care se produc: ei gesticuleaza, arunca priviri rele, profereaza cuvinte negative, fara a sti ca, de fapt, cosmosul e ca un imens perete care le retrimite ca un ecou fiecare din manifestarile lor.

     Daca va plimbati intr-o caldare de munti si incepeti sa strigati: "Va iubesc", ecoul va raspunde: "Va iubesc... iubesc... iubesc..."
Pentru tot din viata noastra e la fel: nu numai ca nimic nu ramâne fara efect, dar mai mult, cum o arata legea ecoului, tot ceea ce faceti revine inapoi: e ceea ce numim legea actiunii si reactiunii.
Dar consecintele conduitei noastre nu se fac simtite imediat, ele ating mai intâi alte persoane, parintii, prietenii si uneori chiar fiinte foarte indepartate, pe care nu le cunoastem si care receptioneaza undele emise de gândurile, sentimentele, actele noastre.
     Fiecare tara, fiecare societate reprezinta un sistem de bile legate intre ele; daca unul dintre membrii sai comite o crima, care e bila ce se va departa, adica va plati greseala?
Ultima bila din seria careia ii apartine aceasta societate. Dar ignoram tot timpul cine va fi aceasta ultima bila.
Intelegeti acum natura legaturii care exista intre oameni.
     Credeti ca puteti face un anumit lucru fara consecinte pentru voi insiva. Da, poate pentru moment, dar altii vor fi atinsi, ei reprezinta ultima bila din serie. E adevarat pentru bine, ca si pentru rau. Prima bila poate sa spuna: "Am lovit vecina mea si nu s-a intâmplat nimic." Da, aparent, nu s-a produs nimic, dar ea nu stie ca ultima bila din serie a fost atinsa.
Si aceasta nu e totul. Pentru ca ultima bila care a suportat socul se indeparteaza si recade si se produce acelasi fenomen in sens invers, noi vibratii se propaga din aproape in aproape si acum prima bila din serie e cea care se indeparteaza si recade. Ea suporta deci socul reactiunii.
Aceasta semnifica ca nefericirile noastre provin din greselile pe care le-am facut in trecut sau chiar in vietile anterioare; suportam acum reactiunea.
Cel ce are timp sa studieze si sa verifice va recunoaste adevarul acestei legi.
     Vreti sa fiti iubit? Iubiti, e foarte simplu. Cel ce iubeste provoaca aceleasi forte in univers si aceste forte vor reveni intr-o zi la el.
Chiar daca vrea sa scape, nu v-a putea, toata lumea il v-a iubi.
     Sunt, daca vreti, aceleasi legi ca in agricultura. Da, putem spune ca agricultura se bazeaza pe legea actiunii si reactiunii: recoltam ceea ce semanam. Ati semanat un graunte de grâu si recoltati zece. Vedeti, totul vine amplificat.
Atunci, de acum inainte, fiti atenti, nu numai la tot ceea ce faceti, dar si la gândurile, sentimentele, dorintele voastre, pentru ca daca incep prin a face rau altora, intr-o zi voi veti fi loviti la rândul vostru.
http://www.vavivov.com/art.php?id=581

Niciun comentariu: