28 apr. 2015

Sinele Superior

Imagini pentru higher self

Vorbesti despre tine ca fiind sinele identificat mental care viseaza si care vorbeste toata ziua? Vorbesti despre tine ca fiind sinele care se identifica pe sine cu acest vehicul din carne si oase?
Ne traim vietile ca fiind aceste corpuri ganditoare care calatoresc prin spatiu si, uneori, nu ne oprim pentru a ne gandi cine este acest “eu” de fapt. Reactionam, vorbim si facem ceea ce facem ca fiind aceste corpuri ganditoare. Devenim atat de confortabili cu felul in care ne simtim atunci cand suntem un corp ganditor incat uitam un alt treilea aspect al fiintei noastre, sufletul. Sufletul tau nu este separat de tine. Nu este un lucru abstract pe care il ai, ci este ceea ce esti. Dar, in societatea noastra este atat de usor sa ne simtim deconectati de sinele nostru adevarat, incat adesea il confundam cu un sine superior sau cu vocea lui Dumnezeu care exista in alt plan al existentei.
Sinele tau Superior, de fapt, esti tu insuti, in spatele sinelui egoic care isi confunda identitatea cu ganditorul si cu corpul. Acest Sine Superior este perfect din punct de vedere moral, intelept si te calauzeste prin toata aceasta calatorie in timp ce tu pretinzi ca esti o fiinta umana pentru ceva timp. Sinele nostru Superior ne trimite in mod constant mesaje prin care ne indica directia de urmat pentru a gasi iubire, pentru a evolua si pentru a cunoaste adevarul.
Iata care sunt cele TREI mari semne pe care Sinele Superior ti le trimite in fiecare zi:
1. Sincronicitati
Posibil sa observi existenta anumitor coincidente in viata ta care nu pot fi considerate a fi simple coincidente. Probabil, privesti ceasul, iar aceleasi cifre se repeta iar si iar, acesta fiind unul dintre semnele frecvente pe care oamenii le experimenteaza pe masura ce incep sa intre in contact cu aspectele mai profunde ale lor. Acesta este intotdeauna un semn care iti spune ca te afli pe drumul cel bun. Poate ca prietenul tau te suna imediat dupa ce te-ai gandit la el, sau poate isi face aparitia in viata ta oportunitatea unui nou loc de munca chiar atunci cand te gandeai sa renunti la actualul loc de munca. Mult mai important decat cazurile individuale de sincronicitate este atmosfera generala a vietii care pare sa contribuie la schimbarea ta sau la schimbarea situatiei tale de viata. Sau, atmosfera generala a vietii care pare sa lucreze impotriva ta. Aceste semne sunt de la Sinele tau Superior. Unul dintre ele iti spune sa continui ceea ce faci, iar altul iti spune sa te opresti sa reflectezi si sa te centrezi. De cele mai multe ori, atunci cand sunt prins in mintea mea si cand gandesc negativ, ma lovesc de colturile usilor, ma lovesc la deget sau sparg diferite lucruri prin casa.
Probabil te-ai plans toata ziua si poate ai observat cum aceste evenimente neplacute devin din ce in ce mai dese in viata ta cu cat te plangi mai mult. Acorda o atentie deosebita micilor lucruri ca acestea. Sinele nostru Superior incearca intotdeauna din umbra sa ne directioneze prin intermediul unor semne ca acestea pentru a reveni la un nivel superior de constiinta.
2. Sentimente intuitive
Acesta este cel mai subtil, dar in acelasi timp cel mai puternic semn dintre toate.  Ai avut vreodata un sentiment inutitiv despre cineva fara nici un motiv special? Nu vorbesc despre tipul acela in palton negru care are o cruce tatuata intre sprancene si nici despre tipa care are serpi in parul sau si care miroase de vodka de la o posta. Vorbesc despre o persoana aparent cat se poate de normala, cu un aspect ingrijit, dar care iti trezeste un sentiment care iti spune ca ar fi cazul sa te stai cat mai departe de persoana aceasta, pentru ca mai tarziu sa afli ca are o istorie de abuz domestic sau de dependenta de droguri. Te rog, acorda o atentie deosebita acestor sentimente si asigura-te ca este de fapt intuitia ta, nu tu cel care cauzeaza aparitia acestor sentimente. Invatand sa asculti acest tip de intuitie despre oameni si despre situatii te poti salva de o multime de durere si de batai de cap. Aceasta este modalitatea prin care Sinele tau Superior iti transmite ceva ce tu altfel nu ai putea sa cunosti prin intermediul experientei de viata sau a rationamentului. Iti ofera cunostinte pe care nu le-ai putea capata pe cont propriu.
Aceasta inuitie vine, de asemenea, si sub alta forma, la fel de subtila si la fel de importanta. Aceasta intuitie vine sub forma unui sentiment profund si tacut care isi face aparitia in concordanta cu modul in care gandesti si te comporti. Ar putea fi la fel de simpla ca sentimentul de tristete linistit pe care-l ai atunci cand ai fost prea aspru cu cineva sau senzatia de durere usoara pe care o ai stiind ca ai facut ceva ce a ranit pe cineva. Poate te simti murdar in interior dupa ce ai avut un argument aprins cu persoana iubita sau poate te simti poluat dupa ce ai urmarit un anumit tip de divertisment. Acestea sunt toate semnale ale Sinelui tau Superior prin care acesta iti spune ca ar trebui sa incetezi ceea ce faci. Sufletul tau literalmente tipa la tine sa privesti in interiorul tau si sa incerci sa intelegi ce incearca acel sentiment sa te invete despre tine si despre situatie in sine.
Data viitoare cand ai un sentiment ca acesta dupa ce ai realizat o actiune sau dupa ce te-ai comportat intr-un anumit fel, nu-i rezista. Uneori, ego-ul nu va dori sa se predea in fata acelui sentiment deoarece asta ar insemna ca este nevoit sa recunoasca infrangerea. Dar viata este atat de scurta. Nu lasa trucurile ego-ului sa-ti incetineasca evolutia, astfel incat propriile defecte sa ramana ascunse. Asculta-ti intuitia. Este GPS-ul sufletului tau. Vocile din mintea ta te vor purta pe tot felul de carari gresite, dar vocea sufletului tau nu te va conduce niciodata gresit.
3. Pasiunea sau chemarea ta
Probabil esti nemultumit de situatia vietii tale. Cei mai multi dintre oameni sunt si nu fiecare dintre noi avem posibilitatea de a ne trai viata viselor noastre. Dar, fiecare dintre noi avem sansa de a incerca si nimeni nu are nici macar o singura scuza pentru care sa nu-si urmeze mica voce din interiorul lor care incearca sa-i ghideze spre realizarea acestor vise. Opreste-te pentru un moment si adreseaza-ti cateva intrebari.
• La ce sunt bun si cum pot talentele sau aptitudinile mele sa imbunatateasca viata celorlalti oameni?
• Care sunt pasiunile mele?
• Ce ma intereseaza pe mine cu adevarat?
In cazul in care cunosti raspunsul la aceste intrebari, dar nu faci nimic in aceasta privinta, Sinele tau Superior va incerca sa te devieze de la traseul actual prin diverse moduri:
• In interiorul tau te simti gol. Atunci cand iti neglijezi chemarea, cum crezi ca sufletul tau nu va suferi macar un pic? Nu te implica in cat mai multe distractii si confort, du-te in interiorul tau si exploreaza de fapt care este motivul pentru care te simti astfel. Ce poti incepe sa faci in fiecare zi pentru ca visele tale sa devina o realitate si pentru a-ti exprima pasiunile tale?
• Te vei simti plictisit si vei muri inainte sa mori. Nu are importanta daca ai toate jucariile si toti banii din lume, deoarece oricum te vei simti ca si cand ceva lipseste in viata ta. Nu-ti lipsesc mai multe lucruri si nu-ti lipsesc oamenii. Iti lipseste focul si pasiunea din viata ta. Este nevoie de tine si de pasiunile tale pentru a mentine aceasta lume in viata.
• Te vei simti vinovat pentru ca nu urmaresti ceea ce iti face placere sa faci cu adevarat si pentru faptul ca traiesti viata altcuiva. Vina este prezenta in viata ta pentru a te motiva si pentru a te propulsa catre actiunea de a face ceva ce te va satisface sufleteste. Fiecare suflet care traieste pe planeta aceasta a venit aici cu un scop, iar multi dintre noi am venit aici pentru a indeplini misiunea de a face un serviciu umanitatii sau planetei. Cei care au venit aici cu o misiune vor poseda anumite daruri si o pasiune de netagaduit pentru anumite lucruri care pot fi utilizate pentru binele suprem. Daca vei alege sa-ti traiesti viata pentru a-ti impresiona parintii sau prietenii, vei simti o vina profunda. Acest sentiment ar putea fi inexplicabil pentru tine, deoarece tu nu ai facut nimic de care ar trebui sa te simti vinovat. Dar, atunci cand vine vorba de Sinele tau Superior, vina este mult mai prezenta pentru ceea ce nu faci decat pentru ceea ce faci in viata ta.
Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa renunti la locul de munca pe care-l ai in prezent si ca ar trebui sa-ti schimbi intreaga viata, dar este necesar sa-ti hranesti pasiunile si abilitatile in acelasi mod in care ai grija de o floare.

Niciun comentariu: