1 aug. 2015

CUM SA IMPARTI MAI MULTA ENERGIE POZITIVA

iubirea-
“Imparte dragoste oriunde te duci. Sa nu lasi pe nimeni sa te intalneasca fara sa plece mai fericit.” Maica Tereza.
Daca poti face alti oameni sa se simta bine cu ei insisi, asta spune multe despre cine esti tu ca persoana. Exista prea multi oameni care se simt pierduti, deprimati, raniti, insa tu poti fi acela care printr-o singura fapta sau un singur cuvant le poti schimba perspectiva supra vietii. Poate tu consideri ca esti o simpla persoana, insa trebuie sa fii constient de potentialul nelimitat pe care il ai de a impacta viata unui om prin cuvintele si actiunile tale. Oamenii care au fost raniti la randul lor ii vor rani pe altii, iar cei care au primit iubire, vor oferi la randul lor iubire.
Daca toti am reusi ca in loc de animozitate si ura sa le aratam semenilor nostri iubire neconditionata si compasiune, am trai intr-o lume total diferita.
TU poti schimba lumea incepand chiar din acest moment.
Daca doresti sa ii faci cuiva ziua, sau chiar viata mai frumoasa, incearca cateva dintre sfaturile de mai jos.
  1. Spune cuiva de ce il apreciezi si ce iubesti la el
Societatea in care traim incurajeaza oamenii sa barfeasca si sa le faca rau celorlalti, doar pentru a-si hrani ego-ul, insa acest lucru cauzeaza multa durere tuturor celor implicati. In loc sa te daruiesti sentimentelor negative si nevoii de a secatui pe cineva de energie pentru a-ti alimenta ego-ul, arata-le celorlalti ca sunt persoane extraordinare. Complimenteaza-i si aminteste-le care sunt calitatile lor minunate, care ii fac unici. Fiecare om are nevoie de apreciere si recunoastere, iar tu poti fi acela care le ofera.
Ti se poata intampla uneori sa vezi anumite calitati la oameni, pe care acestia nici macar nu stiau ca le au, datorita faptului ca de multe ori acestia uita care este adevarata lor valoare. Aminteste-le care sunt meritele lor si fii destul de curajos astfel incat sa uiti de ego-ul tau. Prea multi oameni evita sa aiba sentimente pure si emotii, temandu-se ca acestea i-ar putea face vulnerabili, insa cu toate acestea legaturile dintre noi pornesc din inima, astfel incat te vei simti mult mai conectat cu o persoana in momentul in care ii vei spune ce admiri la ea.osho_iubire_528
  1. Ofera-le oamenilor intreaga ta atentie
Prea multi oameni il asculta doar pe jumatate pe celalalt, in timp ce se joaca cu telefonul sau se uita in orice alta parte, exceptand ochii interlocutorului. Majoritatea oamenilor evita contactul vizual sau pur si simplu nu se angajeaza deplin in conversatia cu interlocutorul.
Opreste putin sirul gandurilor, inchide telefonul si asculta pur si simplu ce spune celalalt. Odata ce incepi sa asculti cu adevarat ce spune celalalt, este posibil chiar sa uiti pentru o vreme ca ai un telefon mobil.
Multi oameni aud, dar nu asculta.
A auzi inseamna a simti zgomotul in timpan, insa acest lucru nu inseamna neaparat ca acorzi atentie insemnatatii sunetului. A asculta inseamna sa descifrezi implicatiile sunetului si sa incerci sa intelegi cuvintele. Data viitoare cand vei avea o conversatie cu cineva, pune telefonul deoparte si pur si simplu acorda-i atentia ta deplina. Interlocutorul va aprecia respectul si atentia ta si cel mai probabil va avea aceiasi atitudine fata de tine.ascultare
  1. Intreaba-i care a fost cea mai frumoasa parte a zilei lor
De obicei cand ne intalnim cu cineva intrebarea standard pe care o punem este “ce faci?” iar raspunsul pe care il primim de cele mai multe ori este “bine”, in acest mod conversatia terminandu-se inainte de a incepe. In loc de asta poti intreba persoana in cauza care a fost cea mai frumoasa parte a zilei sale, determinand-o astfel sa vada partea pozitiva a fiecarei zile.
Chiar daca partea cea mai frumoasa a zilei lor a fost drumul pana la serviciu, cel putin i-ai ajutat sa practice gandirea pozitiva. Foloseste conversatiile cu strainii, sau chiar cu cel mai bun prieten, ca pe o oportunitate de a infuza Lumea cu energie pozitiva, ca pe o sansa unica de a iti folosi abilitatea interioara de a aduce zambetul pe fata cuiva. Cu totii avem aceasta capacitate, trebuie doar sa o folosim!
  1. Lauda-i de fata cu alte persoane
Nimic nu face o persoana sa se simta mai bine decat momentul in care reusitele sale sunt apreciate in mod public. Daca au primit de curand o promovare sau si-au atins un tel important, , asigura-te ca ceilalti vor afla despre acest lucru. Fiecare om merita lauda si sprijin atunci cand in sfarsit a atins o etapa importanta a vietii. Atunci cand ii feliciti si ii lauzi de fata cu alte persoane, poti profita de ocazie pentru a spune si de ce ii admiri ca oameni.
Punandu-i in lumina reflectoarelor pentru o perioada si lasandu-i sa se incalzeasca in atentia pe care o primesc ii va face sa se simta apreciati si iubiti, iar la randul lor iti vor arata aprecierea si iubirea lor de cate ori va fi necesar.ascukta
  1. Surprinde-i cu un mic cadou sau cu un plan minunat pentru ziua care tocmai a inceput
Acest lucru se aplica cel mai probabil persoanelor care iti sunt foarte apropiate, pentru ca stii exact ce fel de cadou sau activitate le-ar face placere. Cumpara o mica atentie pentru cel mai bun prieten sau pentru o alta persoana importanta din viata ta pentru a le arata cat de mult ii apreciezi, sau pune la punct un plan special care stii ca va insemna enorm pentru ei.
Sa va fie de folos,Doamne ajuta!
sursa- https://astrodeva.wordpress.com/2015/06/06/cum-sa-imparti-mai-multa-energie-pozitiva/

Niciun comentariu: