27 feb. 2015

Vrei un sat doar pentru tine?

Imagini pentru sat romanesc

In Romania exista localitati pustiite ce nu au locuitori, sunt amplasate in mijlocul unui lac sau al unei deversari de deseuri toxice, sunt lipsite de orice fel de imobil sau au fost mutate in componenta unor Unitati Administrativ Teritoriale vecine, pastrandu-se totusi si fosta inregistrare a localitatii ce trebuia sa dispara. Aceste localitati, ce uneori delimiteaza un teren viran, sterp, exista in datele publice administrate de multe din institutiile Romaniei, insa ele ar trebui radiate din evidente. O echipa de pasionati a gasit si a centralizat localitatile fictive din tara noastra, a facut o aplicatie de harta interactiva cuprinzatoare si a lansat un proiect care documenteaza situatia “localitatilor fantoma” din Romania cu scopul de a face ordine in datele administrative de la noi.De la localitatea fara nici un om, dar cu zeci de oi, vaci si porci, pana la satul fara locuitori, dar cu o firma inregistrata la Registrul Comertului
126 de localitati din Romania sunt “fictive”. Fie nu mai au nici un locuitor conform ultimului Recensamant, fie in realitate se afla acum pe fundul unui lac de acumulare sau au disparut complet de pe fata Pamantului. Unele sate nu mai au nici o constructie, nu au cai de acces, insa ele continua sa ramana in bazele de date oficiale ale statului roman.
O echipa de pasionati au participat la un “Hackaton” (n.r. eveniment in care programatori, ingineri de software, graficieni etc participa si colaboreaza pe un anume proiect) cu “Open data” (n.r. Date deschise, libere la folosire, de cele mai multe ori venind de la autoritati) si a realizat un proiect care ilustreaza fenomenul localitatilor “fantoma” din tara noastra. Localitati fantoma CLICK PE HARTA PENTR AMANUNTE

“Am gasit si cateva exemple ciudate. Am dat peste sate in care nu am gasi oameni sau case, dar in registrul agircol am gasit ca acolo au fost inregistrate la recensamant sute de oi sau capre. Am gasit localitati in care din satelit se vede ca nu mai exista nici o constructie sau drum pe vatra satului, dar in acte acolo au fost inregistrate vaci sau porci”, a povestit pentru HotNews.ro Iurie Maxim, unul dintre membrii echipei care a realizat proiectul.
“Am mai gasit, spre exemplu, o localitate care nu exista in realitate, nu apare nici un om in evidente in localitatea respectiva, dar la Registrul Comertului apare o firma inregistrata acolo. Firma nu apare, totusi, ca are activitate, insa ea a fost inregistrata la Registrul Comertului in acea localitate care practic nu mai exista”, a mai povestit Iurie Maxim.
sursa: Hot News (articolul intreg aici)

http://www.timisoarastiri.ro/vrei-un-un-sat-doar-pentru-tine-in-romania-exista-126-de-localitati-abandonate-fara-niciun-locuitor-harta/

26 feb. 2015

Video - Revenirea la sursa

Video - Potentialul nebanuit al mintii noastre

Video - Channeling

Legea dharmei sau a menirii în viaţă

Imagini pentru dharma

Orice om are o menire în viaţă… un har unic sau un talent special pe care îl poate dărui celorlalţi. Atunci când acest talent unic fuzionează cu serviciul adus celorlalţi, noi experimentăm o stare de extaz spiritual, care este scopul suprem, mai presus de orice.
Când lucrezi, Tu eşti un flaut prin care trece şoapta orelor, transformându-se în muzică. … Şi ce înseamnă să lucrezi prin iubire? Înseamnă să ţeşi haina cu firele extrase din propria ta inimă, conştient că cea care va purta haina va fi iubita ta…
Cea de-a şaptea lege spirituală a succesului este Legea dharma-ei.
Dharma este un cuvânt sanscrit care înseamnă „menirea în viaţă”. Legea dharma-ei afirmă că noi ne-am asumat manifestarea în această formă fizică cu unicul scop de a împlini această menire. Câmpul potenţialităţii pure este în esenţa lui însăşi divinitatea, iar divinul îşi asumă o formă umană numai cu scopul de a împlini un anumit ţel. Potrivit acestei legi, orice om are un talent unic şi o manieră unică de a-l exprima. Există ceva ce putem face mai bine decât oricine altcineva din întreaga lume. Oricărui talent unic (şi expresiei sale manifestate) îi corespund o serie de nevoi unice. Atunci când aceste nevoi se suprapun peste expresia creativă a talentului nostru, scânteia produsă dă naştere la abundenţă şi belşug.
Exprimarea talentelor noastre pentru a răspunde acestor nevoi creează prosperitate.
Dacă i-am învăţa pe copii acest principiu încă de la începutul vieţii lor, am vedea ce efecte remarcabile poate să producă el. Personal, am făcut acest lucru cu copiii mei. Le-am spus întotdeauna că există un motiv pentru care se află în această lume şi că ei trebuie să descopere singuri care este acest motiv. Copiii mei au auzit aceste lucruri de la vârsta de patru ani. În plus, i-am învăţat cum să mediteze, după care le-am spus: „Aş dori să nu vă temeţi niciodată, dar absolut niciodată, în legătură cu felul în care vă veţi câştiga existenţa. Dacă nu veţi reuşi singuri acest lucru, eu voi avea grijă de voi, aşa că nu trebuie să vă faceţi griji. Aş dori de asemenea să nu vă concentraţi excesiv asupra notelor pe care le obţineţi la şcoală. Nu ţin să deveniţi cei mai buni. Ceea ce mi-aş dori în schimb foarte mult din partea voastră ar fi să vă puneţi întrebarea în ce fel puteţi servi umanitatea, şi care sunt talentele voastre speciale. Fiecare om are un talent special pe care nu-l mai are nimeni altcineva, şi fiecare o mare o manieră specială de a exprima acel talent, pe care nimeni altcineva nu o mai are”. Şi astfel, toţi copiii mei au ajuns la cele mai bune şcoli, au avut cele mai mari note, şi fiecare încearcă să îşi exprime unicitatea, concentrându-se asupra lucrurilor pe care le au de dăruit. Aceasta este
Legea dharma-ei.
* *
up_dharma_down_by_nij002-d5dtfpzLegea dharma-ei are trei elemente.
Primul afirmă că orice om se află pe acest pământ pentru a-şi descoperi Sinele real, pentru a realiza că adevărata sa identitate este una spirituală, că în esenţă este o fiinţă spirituală care şi-a asumat o manifestare în formă fizică. Nu este corect să spunem că noi suntem fiinţe umane care au din când în când experienţe spirituale. Realitatea este inversă: noi suntem fiinţe spirituale care şi-au asumat o formă umană ocazională.Orice om se află pe această planetă pentru a-şi descoperi sinele superior sau sinele spiritual. Acesta este primul înţeles al Legii dharma-ei. Noi trebuie să descoperim singuri că în interiorul nostru se află un zeu sau o zeiţă într-o stare embrionară, care doreşte să se nască pentru ca noi să ne manifestăm divinitatea.
Cel de-al doilea element al Legii dharma-ei se referă la exprimarea talentului nostru unic. Legea dharma-ei afirmă că orice fiinţă umană se naşte cu un talent unic. Fiecare dintre noi are un talent unic prin expresia lui, atât de unic încât nu mai există nimeni pe această planetă care să dispună de acest talent, sau de expresia lui. Altfel spus, există în noi posibilitatea de a face ceva mai presus decât oricine altcineva pe această planetă. Atunci când ne descoperim această menire şi când o exersăm, noi pierdem noţiunea timpului. Atunci când ne exprimăm talentul unic de care dispunem (în unele cazuri avem chiar mai multe asemenea talente unice), expresia acestui talent ne conduce într-o lume a conştiinţei care transcende hotarele timpului.
DKP_0414Cel de-al treilea element al Legii dharma-ei se referă la serviciul adus umanităţii, semenilor noştri, la anumite întrebări pe care orice om ar trebui să şi le pună, căutând răspunsul la ele: „Ce pot face pentru a fi de folos? Cum îi pot ajuta pe cei cu care intru în contact?” Atunci când combinăm capacitatea de a ne exprima talentul unic cu serviciul adus umanităţii, se poate spune că respectăm plenar Legea dharma-ei. Dacă mai adăugăm şi experienţa directă a propriei noastre spiritualităţi, a câmpului potenţialităţii pure, este de-a dreptul imposibil să nu avem acces la o prosperitate infinită, căci aceasta este singura cale prin care poate fi atinsă prosperitatea.
Această prosperitate nu este temporară, ci permanentă, căci talentul nostru este unic şi nu poate fi depăşit de nimeni, la care se adaugă serviciile aduse semenilor noştri, pe care le putem descoperi răspunzând la întrebări de tipul: „Ce pot să fac ca să-i ajut pe alţii?”, în locul unora de tipul: „Ce pot să fac pentru a-mi fi mie bine?” Întrebarea „Cu ce mă aleg eu?” ţine de dialogul interior al egoului. Întrebarea „Ce pot să fac pentru a le fi de folos altora?” ţine de dialogul interior al spiritului. Spiritul se referă la acel domeniu al conştiinţei noastre în care experimentăm universalitatea. Simpla trecere de la un dialog interior bazat pe întrebarea „Eu cu ce mă aleg?” la întrebarea „Ce pot face pentru alţii” este suficientă pentru a transcende egoul şi pentru a pătrunde în lumea spiritului. Calea cea mai sigură pentru a pătrunde în lumea spiritului este meditaţia, dar simpla trecere de la o întrebare la alta, aşa cum am arătat mai sus, este suficientă pentru a căpăta acces la lumea spirituală, adică la acea lume în care ne putem experimenta propria universalitate.
Dacă doriţi să folosiţi la maximum Legea dharma-ei, este necesar să faceţi mai multe angajamente.
  • Primul angajament este acesta: îmi propun să caut până când îmi voi descoperi sinele superior, care îmi transcende egoul, prin intermediul practicii spirituale.
  • Cel de-al doilea angajament este următorul: voi urmări să îmi descopăr talentele unice, pentru a mă bucura de ele, căci ştiu că pătrunderea în lumea spiritului, care transcende timpul, aduce după sine fericirea. Voi cunoaşte astfel beatitudinea.
  • Cel de-al treilea angajament este acesta: mă voi întreba în permanenţă ce pot face pentru a fi de folos umanităţii. Voi răspunde la această întrebare şi apoi voi aplica în practică acest răspuns. Îmi voi folosi talentele unice pentru a le fi de folos semenilor mei, îmbinând împlinirea nevoilor lor cu dorinţa mea de a-i ajuta pe alţii.
Vă propunem să faceţi o listă în scris cu răspunsurile posibile la următoarele două întrebări: dacă nu aţi avea nici o grijă financiară şi aţi dispune de toţi banii din lume, ce aţi face? Dacă răspunsul afirmă că aţi continua să faceţi exact ceea ce faceţi acum, înseamnă că vă aflaţi deja în plină dharma, că sunteţi pasionat de ceea ce faceţi, deci vă manifestaţi deja talentul unic. Apoi vă puteţi întreba: ce aş putea face pentru a fi de folos umanităţii? Răspundeţi la această întrebare şi apoi aplicaţi practic răspunsul. Descoperiţi-vă divinitatea, talentul unic, serviţi umanitatea, şi veţi avea astfel parte de întreaga prosperitate pe care o doriţi. Atunci când nevoile noastre interioare creatoare se suprapun cu nevoile semenilor noştri, prosperitatea curge spontan din lumea nemanifestată în cea manifestată, din împărăţia spiritului în lumea formelor. Începem să experimentăm astfel viaţa noastră ca pe o expresie miraculoasă a divinităţii – nu doar din când în când, ci în permanenţă. Numai astfel putem cunoaşte adevărata fericire şi adevărata semnificaţie a succesului, extazul şi fericirea propriului spirit.
download9Aplicarea Legii dharma-ei, sau a menirii în viaţă
Voi pune în aplicare Legea dharma-ei, angajându-mă să respect următoarele etape:
  • 1. Astăzi voi cultiva plin de iubire zeul sau zeiţa care există în interiorul meu, într-o stare embrionară. Îmi voi acorda întreaga atenţie spiritului care îmi animă trupul şi sufletul. Îmi propun să mă trezesc faţă de liniştea profundă din interiorul inimii mele. Oricât de implicat aş fi într-o experienţă temporală, îmi propun să nu uit nici o clipă de conştiinţa eternităţii.
  • 2. Voi face o listă cu talentele mele unice. Voi adăuga apoi toate acele lucruri pe care îmi place să le fac atunci când îmi manifest talentul unic. Ori de câte ori îmi folosesc talentul unic în serviciul semenilor mei, pierd noţiunea timpului şi aduc prosperitate, deopotrivă în viaţa mea şi în vieţile celor din jur.
  • 3. Îmi voi pune zilnic întrebarea: „Ce pot face pentru a fi de folos altora?” Răspunsul la această întrebare îmi va permite să-i ajut pe alţii, plin de iubire.
autor-Deepak Chopra
sursa-tuneldelumina.wordpress.com
Pentru a afla care este menirea ta in viata, click aici Datoria-spirituala
https://astrodeva.wordpress.com/2014/07/20/legea-dharmei-sau-a-menirii-in-viata/

„Formula magică"Prin acest articol am ales să vă transmit formula magică care face miracole celui care o aplică și creează în câmpul cuantic, prin efectul de undă, ceea ce creezi mental și apoi vei experimenta faptic.
Formula magică” – cum am denumit-o stând de vorbă cu o prietenă – conține următoarele cuvinte pe care le rostești mental:
 „Iartă-mă ,
 Te iert,
 Te iubesc,
 Mulțumesc”,
după ce le-ai rostit îți imaginezi cum strângi persoana respectivă în brațe.
Recomand să realizați „Formula magică” seara la culcare sau dimineața la trezire cu acele persoane cu care aveți o neiertare, care v-au supărat, pe care v-ați supărat, care sunt din mediul intim, familial și nu sunteți pe aceeași frecvență, etc.
imagesCare este miracolul din spatele acestei formule. Așa cum știți noi suntem formați 0,000001% materie, adică corp fizic, iar restul de 99,999999% energie și informație (adică câmpul cuantic pe care l-am creat în jurul nostru prin credințe, trăiri, vorbe, fapte, etc.). Deci noi suntem în cea mai mare parte în acest câmp cuantic și acolo creăm realitatea pe care o vom experimenta într-un anumit timp, mai aproape sau mai departe în timpul liniar – în funcție de credința noastră.
Rostind și aplicând această formulă – a căror cuvinte sunt de o vibrație foarte înaltă – tu creezi la nivelul câmpului cuantic acea stare pe care vrei să o transmiți persoanei și acea îmbrățișare. Tu de fapt îmbrățișezi ființa persoanei, cu care la nivel intim ești unit, în câmpul cuantic universal.
Formula emisă astfel, face curățenie pe canalul vostru de comunicare cu persoana respectivă și șterge din corpul relațional acele holograme create din supărare, nemulțumire, ură, răzbunare, etc. Această curățenie o poți face doar tu și nu o terță persoană, deoarece tu ești creatorul acelei holograme, și fiecare creație se întoarce la creator. Făcând această curățenie nu mai energizezi acea hologramă și nu mai atragi pe frecvență specifică holograme asemănătoare ca energie și informație, și astfel te ridici pe un câmp cuantic ca frecvență superioară. Noi creăm acest câmp din interior, spre exterior.
Astfel fiecare cuvânt din această formulă realizează și creează următoarele în câmpul cuantic:
Când rostești Iartă-mă, înseamnă că tu accepți să faci armonie și pace cu persoana respectivă.
iarta-ma_1447
Veți întreba “dar dacă ea nu vrea?”.
Dacă ea nu vrea este problema ei nu a ta. Este necesar ca tu să înțelegi că dacă ai făcut primul pas vei șterge acele gânduri distructive de pe canalul vostru de comunicare, dinspre partea ta, iar ce vine apoi dinspre acea persoană nu te mai atinge, deoarece partea ta de canal este invadată de lumina iubirii divine.
Când rostești cuvântul Te iert, înseamnă că ai conștientizat și accepți că ce a fost a fost, trecutul nu-l poți întoarce în schimb poți îmbunătăți prezentul și viitorul cu emisii de frecvență înaltă. Realizezi că fiecare om face ce știe mai bine, iar un anumit comportament poate fi un efect al unei traume, al unei suferințe emoționale a persoanei respective. Mereu spun că un om care se comportă urât sau distructiv este un om în suferință emoțională, cu diverse traume înregistrate la nivelul sistemului limbic profund, și face ce poate ca să liniștească acea hiperactivitate cerebrală. Eu sunt convinsă că orice om care se cunoaște și este conștient de el, dacă ar realiza aceste lucruri nu și-ar mai arunca veninul afară spre ceilalți, pentru că prin fiecare gest sau faptă distructivă el de fapt crește veninul din interiorul lui și tot el este cel care stagnează, care suferă și care își va aduce în realitatea lui situații asemănătoare cu ce face la alții.
Atunci când emiți cuvântul Te iubesc, tu de fapt crești frecvența câmpurilor din jurul tău, astfel încât activezi și luminezi destul de mult holograma iubirii divine, a păcii, a armoniei, a echilibrului, a bucuriei și toate celelalte stări de derivă din iubire. Prin cuvântul te iubesc tu te conectezi la Sinele Divin al persoanei respective și îl urci pe frecvența ta, creată de sentimentul de iubire.te iubesc (3)
Atunci când emiți cuvântul Mulțumesc, tu de fapt emiți recunoștință pentru ce ai învățat lângă acea persoană, pentru că te-a ajutat să te cunoști pe tine, să te înțelepțești, să experimentezi ceva diferit să crești creațiile din câmpul cuantic. Asta înseamnă evoluție, împlinire, bucurie.
multumesc
După ce rostești mental pe concentrare cu deschidere și credință, îți imaginezi cum îmbrățișezi mental persoana. Atunci când o îmbrățișezi este ca și cum ești convins și sigur că ai realizat și emis toate aceste cuvinte. Prin actul îmbrățișării tu creezi în câmpul cuantic acea hologramă, iar în timp se va manifesta și în planul fizic, concret. Mulți clienți și cursanți de-ai mei au realizat acea îmbrățișare fizic, de la persoane care nu au făcut niciodată așa ceva. Este un miracol.
multumesc1Dați-vă voie să trăiți și să experimentați miracolul din spatele acestei formule magice.
Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire.
Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

ȘAPTE EMOȚII

Imagini pentru iubire neconditionata
 
În tradiția taoistă, esența – ”jing”- , energia – ”chee” – și spiritul– ”shen” sunt cele Trei Comori ale vieții care trebuie să fie într-un permanent echilibru. Fiecare are două aspecte: prenatal – postnatal sau primordial – temporal.
images (1)Esența – se referă la corpul fizic. După naștere, esența e păstrată în glandele suprarenale, în secrețiile sexuale masculine și feminine și în organele reproducătoare. Esența este transmisă fiecărei generații prin reproducere sexuală și astfel e considerată nemuritoare. Odată cum nașterea individului, energia este sintetizată din substanțele nutritive luate din mâncare și apă și este apoi stocată în ficat, sânge și măduvă, tranformându-se apoi în fluide pure: hormone, enzime,
lichid cefalorahidian, limfă etc. Este sursa vitalității, vigorii și unei imunități puternice și se diminuează în caz de boală, stres sau în perioadele de menstruație la femei.tai-chi symbol
Energia – este forța vieții, cea care activează toate funcțiile vitale ale corpului. În etapa prenatală, energia este acea putere existent în întregul univers, manifestată sub formă de lumină, căldură, mișcare. După naștere, ea ia forma acelor energii din corpul uman asociate cu diverse organe. Sursa energiei după naștere se numește dee – ”pământ” – și presupune hrana din care ne luăm substanțele nutritive de care avem nevoie, apa care ne hidratează, aerul care ”alimentează”plămânii și alte materiale din care ne luăm elementele vitale.
shenSpiritul – se referă la componenta mentală a corpului. În faza prenatală, spiritul este ”sufletul nemuritor, lumina originală a conștiinței.” Postnatal, el apare ca ”formă de gândire și capacitate senzorială, eu interior și noțiune de sine”. Fiecare om poartă în inima sa spiritul prenatal, dar din cauza gândirii închise, a percepțiilor distorsionate și a emoțiilor negative copleșitoare, mulți nu reușesc să-l descopere.

Cele șapte emoții de care trebuie să ne ferimTAO ne învață că emoțiile iau naștere în momentul în care luăm contact cu mediul exterior și se produc cu ajutorul celor cinci simțuri. Ele pot dinamiza vitalitatea sau din contră ne pot epuiza resursele de energie. Aceste două variante depind numai de noi.
Fiecare contact al nostru cu lumea și cu oamenii de lângă noi are ca urmare o reacție emoțională. Pentru că imaginația, fanteziile și gândurile pot avea și ele urmări la nivel emoțional, chinezii consideră mentalul un al șaselea simț. Emoțiile au efecte directe și profunde asupra organelor interne, glandelor și țesuturilor. Ele pot declanșa reacții în organism, cum ar fi: secreția de hormoni, modificări ale pulsului, accelerarea respirației etc. Există emoții foarte puternice care prelungite sau produse repetat afectează organele interne, devenind chiar cauza producerii anumitor boli.
”Accesele de mânie, spre exemplu, lezează ficatul; după un timp, energia emoțională eliberată în urma acestor accese inhibă funcția hepatică, inhibare ce se soldează cu simptome ca iritabilitate și nervozitate. Această stare predispune mai departe la alte accese de mânie, lezând astfel și mai puternic ficatul și stabilind un cerc vicios psihofiziologic ce duce în cele din urmă la boală și debilitate.”   TAO – Cartea completă de medicină tradițională chineză – Daniel Reid
Cel mai grav afectat de cele Șapte Emoții este sistemul imunitar (altfel spus, forța vitală) care odată slăbit face loc infecțiilor și bolilor degenerative cu consecințe grave.
anger
Mânia – dusă la extrem atacă energia yin a ficatului care controlează sângele și bila. Dezechilibrul produs face ca energia hepatică yang să provoace dureri de cap, amețeli, confuzie, nervozitate. Accesele de mânie slăbesc ficatul, provoacă iritabilitate și formează terenul propice pentru dezvoltarea și manifestarea altor energii negative.
Anxietatea – este cea care ” blochează energia și lezează plămânii, determină congestia  aparatului respirator și afectează respirația.” Prin acestea, anxietatea blochează întreg circuitul energetic. Un alt efect îl are asupra intestinului gros, având ca urmări constipație și colite ulcerative. Manifestată pe termen lung, această emoție afectează splina, pancreasul și stomacul.
Concentrarea –are în acest context sensul de fixație psihică obsesivă asupra unei probleme, o preocupare mentală constantă, altfel spus îngrijorare permanentă. Dusă la extrem, afectează buna funcționare a stomacului și are efecte asupra digestiei, provocând dureri abdominale. Pe termen lung, duce la ulcere și indigestie.

Mâhnirea – inima și plămânii sunt cele mai afectate atunci când ne lăsăm cuprinși de această emoție pentru prea mult timp. Vitalitatea organismului scade, acesta devenind vulnerabil în fața bolilor grave.

Teama – are efect asupra rinichilor, iar pe termen lung poate duce chiar la insuficiență renală. Prin teamă, energia rinichilor scade, determinând pierderea controlului vezicii urinare, lucru ce poate fi observant la copiii care urinează în pat.

Spaima – este mai violentă și mai neașteptată decât teama. Ea șochează, alearmează spiritul și duce la împrăștierea energiei.
Afectează în primul rând inima, iar în timp lezează rinichii.

Sunlight through Leaves Cele Trei Comori trebuie atent protejate dacă vrem să ne menținem în echilibru întreaga ființă. Așa cum am observant, emoțiile negative sunt cauzatoare de boli și odată scăpate de sub control și cronicizate devin pericole sigure pentru sănătate. Învață să le ignori sau le oprești la timp și să nu le dai puterea de a-ți controla viața.Surse: TAO – Cartea completă de medicină tradițională chineză – Daniel Reid
 https://astrodeva.wordpress.com/2014/10/08/sapte-emotii/

25 feb. 2015

Arcturienii - Crearea PercepțiilorImagini pentru coridor arcturian
 
Gândurile și emoțiile voastre devin din ce în ce mai echilibrate și mai în aliniere unele cu altele. În acest fel voi creați forme gând clare în ceea ce privește realitatea pe care doriți să o trăiți. Vă rugăm să vă amintiți că dacă gândurile și emoțiile voastre curg în direcții diferite veți descoperi că este dificil ca, efectiv, să începeți și/sau să obțineți rezultatul dorit.

Unul dintre rezultatele principale pe care toți doriți să-l creați, fie că sunteți conștienți de acest fapt sau nu, este transmutarea, încet dar constantă a vehiculului vostru pământesc. Vehiculul vostru pământesc este învelitoarea care îmbracă conștiința voastră trei dimensională.

Atunci când conștiința voastră începe să mențină o conexiune constantă cu frecvențele mai înalte, corpul vostru începe să se schimbe în încercarea de a rămâne în aliniere cu rezonanța gândurilor și emoțiilor voastre. Dacă gândurile și emoțiile voastre nu sunt în aliniere unele cu altele, corpul vostru devine confuz și nu reușește să creeze o frecvență cu viteză constantă. Prin urmare, probabil că vă veți simți nervoși, deprimați și/sau dezorientați.

Procesul vostru de creație se bazează pe gândurile și emoțiile voastre care rămân într-o constantă stare de angajare. Dacă gândurile voastre sunt ”Eu sunt pregătit/ă să mă întorc la rezonanța mea înnăscută mai înaltă”, dar aveți emoții bazate pe frică, care este în general frica de necunoscut, vehiculul vostru pământesc ajunge să fie zăpăcit de cele două mesaje opuse.  

Din fericire, vehiculul vostru pământesc trei dimensional este foarte obișnuit cu faptul ca gândurile și  sentimentele voastre să nu fie în aliniere și este mult prea familiarizat cu emoțiile bazate pe frică. Prin urmare, corpul vostru rămâne fixat ferm în rezonanța celei de-a treia dimensiuni.

Cu toate acestea, datorită dorinței voastre conștiente sau inconștiente de a vă întoarce la vibrația voastră mai înaltă, probabil că veți simți o mare limitare sau singurătate pentru ceva sau cineva. Aceste tipuri de gânduri și emoții vă coboară conștiința. În această situație procesul de transmutare a vehiculului vostru pământesc ajunge să se oprească.

Atunci când începeți să aveți amintiri în care simțiți un sentiment unic și profund reconfortant că v-ați întors, procesul vostru de transmutare este re-activat. Aceste amintiri nu trebuie să includă și la ce vă întoarceți, dar ele vă dau o mare speranță și reasigurare.

Fără această speranță și reasigurare, conștiința voastră se aruncă în adâncimi, iar voi vă simțiți ”aruncați în derivă pe o planetă ostilă”. Cu toate acestea, Gaia nu este ostilă. Ceea ce este ostil sunt oamenii care doresc să oprească transmutarea lui Gaia. Ei vor să oprească transmutarea lui Gaia pentru că în adâncul lor știu că ei nu pot transmuta odată cu ea. Acești oameni sunt de obicei plini de frică, furie și gândire negativă.

Vedeți acum cum acești ”dușmani” sunt de fapt oameni chinuiți care nu-și pot îngădui lor înșiși darul transmutării? Dacă vă puteți de seama de acest lucru, frica și furia voastră vor fi eliberate. Cu propria voastră frică și furie eliberate, emoțiile voastre intră în antrenare cu dorința voastră emoțională de a vă întoarce la realitățile mai înalte care clipesc chiar dincolo de percepțiile voastre fizice.

Din fericire, aceste percepții mai înalt dimensionale vă expansionează conștiința astfel încât voi vă puteți continua procesul vostru personal de transmutare. Când sunteți în acest proces deveniți tot mai conștienți de modul în care gândurile vă afectează emoțiile și emoțiile vă afectează gândurile.

Minunat! Acum vă amintiți că gândurile și emoțiile voastre au fost infinit conectate. Vă amintiți, de asemenea, și că lungul vostre sejur prin dimensiunea a treia este un ciclu de întoarcere la conștientizarea adevăratului vostru SINE Multidimensional. Prin urmare, vă amintiți că voi ați ales să intrați pe Pământul trei dimensional pentru a ajuta la ascensiunea planetară.

Vă amintiți că VOI ați ascensionat de câteva ori? Vă amintiți că acesta este motivul pentru care ați ales să vă luați un vehicul pământesc în momentul acestui ACUM al schimbării lui Gaia? Amintirea ascensiunilor voastre trecute vă va ajuta foarte mult să vă aliniați gândurile și emoțiile pentru a crea o formă gând a ascensiunii personale și planetare.

Odată ce gândurile și emoțiile voastre sunt în aliniere cu bucuria și cu privilegiul de a ajuta la ascensiunea planetară, corpul vostru de Lumină începe să se trezească din adâncul vehiculului vostru pământesc. Corpul vostru de Lumină este cuibărit în miezul lui Kundalini a voastră care se află în miezul măduvei spinării voastre.

Înainte ca voi să vă conectați cu acest câmp de energie din miezul vostru, vă cerem să vă conectați propriul vostru miez cu miezul lui Gaia. Pentru că voi purtați o formă umanoidă, miezul vostru este lung și rulează în susul și josul măduvei spinării voastre. În schimb, miezul lui Gaia este în centrul formei sale circulare, planetare.

Vă sugerăm să-i permiteți sinelui vostru să-și amintească de cât de multe ori conștiința voastră a vizitat miezul lui Gaia. Când vă antrenați gîndurile cu emoțiile voastre ȘI vă antrenați miezul vostru personal cu miezul planetar al lui Gaia, vehiculul vostru uman intră în aliniere cu vehiculul planetar al lui Gaia.

Când sunteți în aliniere și în antrenare cu planeta, vă simțiți foarte în siguranță și mângâiați. Mai mult, când vă aliniați gândurile cu emoțiile de siguranță și confort, voi deveniți un fericit și iubitor ”pachet” de transmutare.

Deoarece Gaia este în procesul transmutării și voi sunteți antrenați în transmutarea ei planetară, transmutarea voastră personală este mult accelerată. Cel mai bine vă puteți menține alinierea cu Gaia prin antrenarea conștiinței voastre cu iubirea necondiționată și cu gândurile altruiste de a o servi pe Gaia și pe toți locuitorii Ei.

Această aliniere cu iubirea necondiționată și cu serviciul în slujba a tot ce înseamnă viață este importantă pentru că acea stare de conștiință îi permite cel mai bine lui Gaia să vă ajute, așa cum și voi o ajutați pe Ea. ”Cum mă poate ajuta planeta pe mine?” ați putea întreba. Răspunsul este că odată ce voi iubiți și serviți întreaga viață, vă dați seama că fiecare componentă a planetei lui Gaia este vie și simțitoare.

Transmutarea voastră începe cu elementele pământ, aer, foc și apă din propriul vostru corp. Aceste patru elemente 3D sunt în rezonanță constantă cu elementalii lor cinci dimensionali ai Gnomilor (pământ), Silfide (aer), Salamandre (foc) și Ondine (apă).

Cu fiecare inspirație voi inspirați elementalii cinci dimensionali ai lui Gaia și le permiteți să se amestece cu proprii voștri elementali interiori. Cu fiecare expirație, voi expirați acești elementali amestecați. Prin urmare, cu fiecare inspirație și fiecare expirație voi fuzionați din ce în ce mai profund cu planeta la un nivel elementar de bază.

Acest proces începe atunci când vă fuzionați gândurile și emoțiile pentru a crea forma gând a ascensiunii. Apoi vă puteți fuziona mult mai ușor corpul fizic cu corpul ascensiunii voastre. Corpul ascensiunii este Corpul vostru de Lumină, care așteaptă re-nașterea în miezul lui Kundalini a voastră, care este în miezul măduvei spinării voastre.

Odată ce sunteți aliniați în mod conștient cu miezul vostru, vă puteți fuziona miezul vostru aflat în proces de transmutare cu miezul lui Gaia aflat în proces de transmutare. În timp ce sunteți în miezul vostru voi vă puteți fuziona elementele trei dimensionale ale pământului, aerului, focului și apei cu elementalii voștri cinci dimensionali pentru a crește rapid transmutarea formei voastre personale. În acest fel voi puteți să o ajutați cel mai bine pe Gaia prin fuzionarea elementalilor voștri personali cu elementalii planetari ai lui Gaia.

Puteți vedea acum cum omul și planeta devin UNA? Înțelegeți și că prima dată trebuie să deveniți UNA cu propriul vostru potențial înainte de a deveni UNA cu potențialul planetar al lui Gaia? Acest proces de fuziune cu întreaga viață din jurul vostru poate avea loc numai după ce ați fuzionat cu toată viața din voi înșivă.

În miezul sinelui vostru puteți experimenta profund cum este să fii în miezul planetei. Amintiți-vă că frecvențele/dimensiunile mai înalte nu sunt deasupra voastră; ele sunt în voi. În același fel, frecvențele/dimensiunile mai joase nu sunt sub voi, ci în jurul vostru. Vedeți acum felul în care VOI sunteți un Portal?

Când călătoriți inter-dimensional, nu mergeți în sus sau în jos, voi mergeți în și prin. Întoarceți-vă spre interiorul vostru și vedeți lumina rezonând din miezul vostru interior. Simplul act de a vă folosi imaginația cinci dimensională pentru a privi în sinele vostru vă expansionează suficient de mult conștiința ca să vă puteți percepe propria voastră lumină interioară.

Nu aveți această lumină interioară pentru că sunteți ”buni”. Aveți această lumină  interioară pentru că sunteți ”vii”. Polaritățile de bine și rău nu au nici o semnificație în dimensiunea a cincea, deoarece ele nu există în acea frecvență.

În dimensiunea a cincea și dincolo de ea NU există polarități. Ne dăm seama că libertatea față de orice polaritate este un concept nou pentru creierul nostru trei dimensional. Prin urmare, nici termenul de ”polaritate” nu există în dimensiunea a cincea și dincolo de ea.

Când călătoriți inter-dimensional, prima voastră ”aterizare” va fi într-o expresie cinci dimensională a SINELUI vostru Multidimensional (”o” pentru că aveți nenumărate expresii cinci dimensionale ale SINELUI). Cu toate acestea, SINELE vostru cinci dimensional nu este separat de SINELE cinci dimensional al altora.

De fapt, nu există un concept cinci dimensional de ”altora”. Fiecare este o expresie a aceleiași Unimi. Astfel, toată lumea este în constantă legătură cu toată lumea, exact așa cum toate degetele voastre sunt într-o comunicare constantă cu mâna voastră. De asemenea, mâna voastră este în totală unitate cu corpul vostru, care fuzionează cu Corpul vostru de Lumină. De fapt, mâna Corpului vostru de Lumină pare a fi mai degrabă o străfulgerare de Lumină, decât o palmă cu degete.

Corpurile voastre de Lumină sunt pe deplin adaptabile la orice situație. Prin urmare, dacă sunteți pe o navă pregătiți să întâmpinați musafiri, puteți alege să purtați orice formă care i-ar face pe musafiri să se simtă confortabil. În dimensiunea a cincea a purta o formă este similar cu a purta o uniformă. Uniforma voastră fuzionează cu voi în așa fel încât voi păreți a purta un corp care poartă o uniformă.

De obicei alegeți să purtați o formă atunci când vă prezentați SINELE oamenilor trei dimensionali, inclusiv SINELUI vostru trei dimensional. În acest fel, vă puteți împărtăși iubirea necondiționată și lumina multidimensională fără să-i speriați pe ei sau expresia voastră trei dimensională.

La fel cum corpul vostru se transmută într-un ”Corp de Lumină”, și planeta lui Gaia se transmută într-o ”planetă de lumină”. Această planetă de lumină nu va mai fi nevoie să-și limiteze marea Sa esență într-un înveliș dens, trei dimensional. De fapt, animalele, plantele și aspectele naturii care au dispărut din cea de-a treia dimensiune au fost liderii re-locării din densitate în lumină.

Când vă începeți vizitele conștiente pe Pământul cinci dimensional veți fi fericiți să vedeți că flora, fauna și oamenii care ați crezut că au murit sau că au dispărut, au ”murit” numai pentru rezonanța celei de-a treia dimensiuni. Ei au trăit în linia temporală pe care au ales-o și s-au re-locat ACUM într-o versiune a realității care nu există în ”timp”.

”Timpul” și ”spațiul” au fuzionat pentru a deveni Matricea 3D a Pământului. Când ieșiți din timp și din spațiul secvențial pe care timpul l-a creat, voi părăsiți Matricea 3D și vă întoarceți la rezonața cinci dimensională și dincolo de ea. Spunem ”rezonanță” pentru că dimensiunea a cincea nu este statică în același fel în care este dimensiunea a treia.

Dacă vă uitați afară în curtea voastră și vedeți un copac mare, el va rămâne exact acolo unde este indiferent de care este starea voastră de conștiință, intenția sau credința. Dacă ar fi să vedeți acel copac dintr-o frecvență patru dimensională, el ar fi în continuare legat de multe dintre regulile 3D cum ar fi că rădăcinile sunt adânc înfipte în pământ și crengile se ridică înspre cer.

În schimb, în dimensiunea a cincea, probabil că nu veți vedea un copac, dar când vă veți gândi ”Aș fi dorit să fie un copac mare și umbros lângă mine”, la următoarea clipire de ochi, vedeți copacul. Dacă ați dorit ca copacul să fie mai înalt, gândul vostru va schimba mărimea copacului. Un lucru pe care NU-l puteți face în dimensiunea a cincea este să ”tăiați copacul”.

Tot ce înseamnă viață este întotdeauna respectat în cea de-a cincea dimensiune. Prin urmare, dacă nu vreți ca acel copac să fie acolo, vă puteți muta într-un alt loc, sau vă puteți schimba realitatea în a nu mai avea un copac. Dacă acolo nu afost nici un copac și decideți că ați vrea unul, este suficient ca doar să vă gândiți cât de minunat ar fi să aveți un copac lângă voi.

V-ați conecta gândurile voastre de ”Mi-aș dori un copac lângă mine”, cu imaginea copacului. Apoi ați simți emoțiile oferite de confortul de-a avea un copac, v-ați bucura de umbra copacului și de frumusețea lui. Ați putea alege să vă bucurați de fuziunea cu forța de viață a copacului și a mulților săi locuitori.

Cu alte cuvinte, v-ați fuziona conștiința cu experiența de a fi alături de un copac. Apoi i-ați permite percepției voastre să urmeze ceea ce imaginația voastră îi dictează astfel încât să percepeți ceea ce imaginația voastră crează, în timp ce, simultan, creați ceea ce doriți să percepeți.

Din nou, SINELE vostru interior, mai înalt dimensional va proiecta în afară forma gând interioară și o va umple cu iubire necondiționată și lumină multidimensională pentru a-i da viață formei voastre gând cinci dimensionale. Întreaga viață cinci dimensională există în ACUM-ul lui UNU. Prin urmare, toată viața este acceptată și apreciată ca o ființă vie, simțitoare care împărtășește aceiași frecvență a conștiinței ca și voi.

În același fel vă puteți uni cu Complementul vostru Divin, cu prietenii ascensionați de pe Pământul fizic, cu Misiunea și cu Ghizii voștri care sunt, de fapt, expresii mai înalt dimensionale ale propriului vostru SINE Multidimensional. Toate aceste experiențe există infinit în UNUL pentru a etala infinitele versiuni ale lui ”Tot Ceea Ce Este”.

Tot Ceea Ce Este conține fiecare realitate posibilă care ESTE. Voi setați aspectul și membrii realității voastre prin propriile voastre forme gând. Voi sunteți creatorul percepțiilor voastre ȘI percepțiile voastre sunt creatorul mediului vostru înconjurător.

Cu alte cuvinte, ”Percepția ESTE Creație”. Voi percepeți ceea ce doriți să creați și creați ceea ce doriți să percepeți.

Dorința voastră crează percepțiile care reprezintă ceea ce voi doriți să percepeți. Ați putea întreba, ”Sunt percepția și creația termeni separați sau fuzionați?” Răspunsul depinde de starea voastră de conștiință, care dictează frecvența realității voastre, care determină modul în care voi percepeți lumea voastră.

Toate realitățile călătoresc pe un traseu circular al creației/percepției și percepției/creației. În cea de-a cincea dimensiune și mai mult NU există separare între ”percepție” și/sau ”creație”.

De fapt, în lumile mai înalt dimensionale NU există comunicări prin cuvinte separate spuse într-o ordine secvențială. TOTUL este în ACUM-ul lui UNU. Tot ce v-ați putea dori, percepe, crea sau comunica se află în acel ACUM cu care sunteți UNA!

Binecuvântări Ascendenții noștri dragi,
Noi suntem UNA cu voi ACUM.link catre articolul original

Traducere Monica Poka
http://dincolo-de-mine-sunt-eu.blogspot.ro/2015/02/crearea-perceptiilor-arcturienii.html?spref=fb

Apariţia cercurilor în lanuri

 Imagini pentru cercuri in lan

 Apariţia cercurilor în lanuri a ajuns un adevărat fenomen în întreaga lume. Zeci de noi reprezentări sunt semnalate în fiecare an, în diverse ţări. Văzând aceste uriaşe şi adeseori deosebit de inedite desene – fie chiar şi numai în fotografiile sau filmele care abundă pe internet – milioane de oameni s-au întrebat „Cine şi cum a făcut aceste construcţii uimitoare?” şi de asemenea „Care ar putea fi rostul, semnificaţia lor?”.

Decodarea intuitiv-telepatică de către oameni a respectivului mesaj transmis de către acea civilizaţie extraterestră benefică este posibilă deoarece  la nivel de conştiinţă toate fiinţele sunt absolut similare. Conştiinţa este substratul coerent universal care uneşte totul la nivel cosmic. Acesta este de altfel şi motivul pentru care toţi oamenii, indiferent de epocă, religie sau orice alte aspecte particulare au descris experienţa revelării propriei conştiinţe  în moduri care sunt în esenţă absolut identice şi care se referă la o trăire grandioasă a unei stări de conştiinţă cosmică. Deschizându-ne lăuntric, intuitiv, faţă de aceste mesaje ale cercurilor din lanuri realizăm cu încântare şi recunoştinţă că ele au fără îndoială scopul de a ne pregăti şi a ne ajuta să ne ridicăm nivelul de conştiinţă.
Această modalitate de deschidere psiho-mentală către receptarea telepatică a mesajului cerc 1ascuns în pictogramele din lanuri reprezintă o veritabilă metodă de lucru pe care fiecare dintre noi o putem folosi. În acest scop putem utiliza fotografiile diferitelor reprezentări în acelaşi mod în care sunt folosite yantrele: fixăm cu privirea imaginea respectivă, într-o stare de relaxare şi linişte mentală. Urmărim să ne concentrăm să percepem intuitiv mesajul ce ne este transmis, fiind cât mai deschişi lăuntric, plini de curiozitate şi lăsând la o parte orice prejudecăţi. În funcţie de receptivitatea noastră, putem avea apoi surpriza de a constata că desenul asupra căruia ne focalizăm atenţia ne facilitează pătrunderea (translaţia) în alte dimensiuni ale conştiinţei, pe care poate nici măcar nu le bănuiam. Putem ajunge astfel cu timpul să constatăm că realizând sistematic asemenea concentrări identificatoare, în noi apare o anumită stare de trezire euforică a conştiinţei, prin activarea unor arhetipuri profund armonice ale acesteia.

Cercurile din lan si arcturienii

Imagini pentru coridor arcturian

 
E-mail
Cu totii ar trebui si chiar stim, in adancul fiintei noastre, ca nu suntem singuri in Univers. Ochii nostri neantrenati nu sunt capabili sa vada dincolo de aparente si totusi…exista mult mai multe dimensiuni decat cele patru (trei spatiale si una temporala) acceptate de civilizatia umana. Si daca exista mai multe dimensiuni, este logic ca acestea sa fie “populate” de civilizatii.

Una dintre aceste civilizatii, arcturienii, traiesc intr-o realitate paralela ca si “servitori” ai lui Dumnezeu. Arcturienii sunt fiinte multidimensionale, spirite intr-o frecventa imperceptibila pentru noi, oamenii. In cadrul acestei civilizatii exista un grup de fiinte numit Circle Makers (Creatorii Cercurilor).

Arcturienii sunt maestrii frecventei. Ei transforma pictograme geometrice holografice in formatiuni numite de noi, pamantenii, Cercurile din Lan (Crop Circle). Geometria sacra (prezenta in multe simboluri si constructii antice) din aceste formatiuni ne este relevata ca simple desene divine facute in locuri cheie a grilei planetare. Aceasta grila planetara este in fapt corpul eteric al planetei (Sufletul exterior – Urantia).

Energiile generate de aceste formatiuni hranesc energia planetei prin intermediul grilei mai sus-amintite. Acest lucru este posibil deoarece fiecare simbol sacru exprima o anumita calitate si, implicit, cantitate, de energie aflata in Razele Divine (cele 7 raze). Va rog sa retineti ca acest fenomen este multi-dimensional.

In ultimii ani aceste formatiuni (Cercurile din Lan) au devenit din ce in ce mai complexe in reprezentare. Unul din motivele care alimenteaza acest lucru este expansiunea constiintei umanitatii. Omenirea se deschide, incetul cu incetul, spre cunoastere.

Cand privim o astfel de formatiune (sau sImbol sacru) constiinta noastra se extinde si asta ne face capabili sa absorbim si sa intelegem pur si simplu, intelepciunea “inchisa” in aceste forme.

Cu cat cercurile sunt mai complexe cu atat mai mult este stimulata constiinta umana. Cercurile din lan din ultimii ani au generat si asistat o mai mare vointa a oamenilor de a intelege cunoasterea. Pe langa acest aspect, aceste formatiuni ne stimuleaza deschiderea intelegerii unor noi metode de auto-vindecare.

Informatiile din aceste formatiuni sunt aduse dintr-o alta dimensiune, invizibila pentru noi deoarece avem o vibratie diferita. Totusi cei din aceasta dimensiune incearca si, chiar au gasit o modalitate prin care sa spijine, sa ajute progresul nostru lent prin stimularea sistemului nervos si a creierului. Aceste Cercuri din Lan contin abilitatea de a face acest lucru.

Prin aceste formatiuni omenirea este capabila sa absoarba mai multa intelegere decat prin intermediul celor cinci simturi. Cresterea constiintei umanitatii este stimulata la nivel fizic, emotional, mental si spiritual, pentru a asigura sprijinul, suportul necesar devenirii ei continue in sensul Planului Divin. Astfel se creeaza si premiza ca exista, totusi, si alte forme de viata si implicit mai multe modalitati de comunicare.

Aceste simboluri sacre contin informatii care nu pot fi descifrate prin procese de gandire analitica. Noi, ca oameni, avem tendinta sa reactionam la stimuli vizuali, blocand astfel “vederea Divina”.

Metoda de a absorbi energia si cunoasterea continute in aceste formatiuni este de a privi in centrul lor iar informatia va fi imediat absorbita in subconstient, activand structurile ADN-ului.

Este important de tinut minte ca aceste cercuri sunt formate intr-o anumita ordine pentru a aduce la “suprafata” adevarata frumusete a Divinului din noi. Va vor asista in intelegerea dumneavoastra asupra diferitelor aspecte ale Creatiei.

Un alt beneficiu adus de aceste formatiuni este ca ne vor ajuta sa eliminam durerea, presiunea si disperarea.

Cele mai recente dintre aceste formatiuni reprezinta inceputul unui nou nivel al comunicarii prin codurile continute in ele.

Asimilare placuta…
MIHAI ALEX PRELIPCEANU
COMUNICARE-Meditand asupra acestui simbol devii constient ca poti comunica cu corpul tau, receptionezi semnalele pe care ti le transmite si rezolvi problemele. Aceasta energie generata de simbol iti aduce corpul si spiritul in comuniune.
ImageImage

TRANZITIE- Energia generata de acest simbol regenereaza increderea in tine si te pregateste pentru etapele viitoare.
ImageImage

AL TREILEA VAL-Energia generata de acest simbol te ajuta sa devii constient de misiunea ta pe Pamant.
ImageImage

Foto 1,3,5: www.lucypringle.co.uk/photos
Foto 2,4,6: www.the-arcturians.com
http://seductiatrupului.ro/explorator/cercurile-din-lan-si-arcturienii.html

Coduri cheie Arcturiene

Imagini pentru coridor arcturian
 

Cele CINCI Puncte de Aur ale corpului uman si efectele lor uimitoare

Proporția de aur este un număr de multe ori întâlnit atunci când se observă raportul distanțelor din figurile geometrice simple, cum ar fi pentagonul, pentagrama, decagonul și dodecaedrul. Corpul uman este cea mai remarcabilă lucrare de artă din lume și deține mai multe asemenea puncte. La nivelul întregului corp putem întâlni un număr de cinci puncte de aur pentru sănătate și longevitate. Experții în medicina alternativă subliniază faptul că masarea frecventă a acestor cinci puncte de aur poate încetini procesul de îmbătrânire și poate avea un efect real și profund asupra sănătății întregului organism. Din perspectiva Yang Sheng, masarea celor cinci puncte de aur este unul dintre cele mai accesibile și eficiente căi către longevitate.
Acestea sunt cele CINCI puncte de aur ale corpului uman și efectele lor uimitoare:
1. Baihui (GV20)
7
Punctul de aur Baihui este situat în partea de sus a capului, cel mai înalt punct al corpului uman. Astfel, fiecare meridian uman yang se întâlnește și formează o intersecție chiar în acest punct.
Metoda de masaj – Stând pe un scaun, cu spatele drept, masează cu o singură palmă acest punct cu mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic și în sensul invers al acelor de ceasornic, de 50 de ori într-un sens și de 50 de ori în celălalt sens, de 2-3 ori pe zi. Acest masaj stimulează circulația energetică și sporește energia yang în meridianul Du.
Metoda prin batere – Cu palma mâinii drepte se va bate foarte ușor acest punct de zece ori; aceasta metoda contribuie la relaxarea sistemului nervos și la eliberarea de griji și de stres

2. Yongquan (Kl1)
2
Din acest punct izvorăște energia rinichilor și apoi această energie circulă la nivelul întregului organism și de aceea, acest punct joacă un rol foarte important în sănătatea organismului.
Masarea zilnică a acestui punct crește energia vitală, starea de bine, sporește capacitatea sistemului imunitar de a preveni bolile.

3. Guanyuan (C 4)
3
La o distanță de patru degete mai jos de buric se află punctul Guanyuan, punctul ridicat al intestinului subțire; Qi-ul intestinal se acumulează la nivelul acestui punct și apoi se extinde la nivelul pielii și către alte părți ale corpului. Astfel, Guanyuan este locul cheie de cultivare a vieții, a energiei și a culegerii spiritului. Medicina tradițională chineză este de părere că acest punct are funcția de a cultiva Qi-ul original și de a regenera energia organismului.
Masarea acestui punct contribuie la reglarea funcției endocrine, la reducerea petelor de pe piele și la tratarea acneei.
4. Yin-Tang (EX-HN3)
4
Între cele două sprâncene este situat punctul Yin-Tang, unul din punctele de pe Meridianul Extraordinar. De către medicina tradițională chineză, acest punct este recunoscut pentru efectul de a limpezi mintea, de a lumina privirea si de a contribui la desfundarea nasului.
Masarea și tragerea acestui punct timp de câteva minute, zilnic, poate trata cu succes uscarea nasului, stimulându-se astfel creșterea producției de mucus și poate preveni rinita, răcelile și nu numai.

5. Tanzhong (RN17)
Acest punct este locul de adunare a Qi-ului pericard și este traversat de numeroase meridiane energetice. Acest punct poate ajuta la reglarea Qi-ului, poate contribui la deschiderea Qi-ului pieptului, poate opri tusea și poate trata astmul. Nu în ultimul rând, este important să precizăm că stimulează și circulația sanguină.
Cercetările medicale moderne, de asemenea, au confirmat faptul că stimularea acestui punct poate contribui la reglarea funcțiilor nervoase, poate trata în mod eficient astmul, palpitațiile, iritabilitatea și angina pectorală. În special persoanele care suferă de probleme de sâni ar trebui să maseze acest punct destul de frecvent.
Masează acest punct de aproximativ 100 de ori, aproximativ 2-3 minute.
Atunci când masezi acest punct, te rog amintește-ți – cu patru degete apropiate, masează ușor în sensul acelor de ceasornic, sau de sus în jos !

Sursa: http://www.e-dimineata.ro/cele-cinci-puncte-de-aur-ale-corpului-uman-si-efectele-lor-uimitoare/